Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Útban van a főbejárat a szegedi nagypostán

Útban van a főbejárat a szegedi nagypostán A babakocsival érkező Terhes Rebekának az első akadályt a lépcsőnél kell leküzdenie. Fotók: Kuklis István
Szeged - Ha nincs velem a párom, nem tudom, hogy jutottam volna fel babakocsival a lépcsőkön, és a lengőajtó is olyan nehezen nyílik - panaszkodott a szegedi nagypostán Dudás Vivien.
Ketten végül felcipelték a kisfiukat, Attila Milánt és a frissen vásárolt bőröndöt. Hasonlóan járt Terhes Rebeka Bencével. Náluk is elkélt a segítség, hogy bejussanak a Széchenyi téri ügyfélszolgálatra.

A kismamák, az idősek és a mozgáskorlátozottak helyzetét pár hete az is nehezíti, hogy a nagyposta Híd utcai oldaláról – ahová legalább rámpán lehetett bejutni – átkerült az utalványkifizetés a főbejárathoz. Hátul csak a levél- és csomagátvétel maradt, nyilván azért, mert szűkös volt a hely, amióta a csomagfeladást beköltöztették a szomszédos helyiségből. Mi is megírtuk, hogy hosszú tömött sorokban várakoztak a háborgó ügyfelek. Akkor érdeklődésünkre a Magyar Posta azt válaszolta, hogy előzetes kalkulációik szerint az ügyféltér mérete megfelelő. A lényeg, hogy léptek. A főbejáraton viszont csak a jó erőben lévő ügyfelek jutnak be.
 
És ha a második akadályon, a nehezen nyíló lengőajtón is sikerül túljutnia Rebekának Bencével, megérdemelten intézheti ügyeit.
És ha a második akadályon, a nehezen nyíló lengőajtón is sikerül túljutnia Rebekának Bencével, megérdemelten intézheti ügyeit.

Újabb kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy szolgáltatásaikat az épület adottságainak megfelelően osztották el. A Széchenyi tér felőli főbejárat műemlék épületben található, ahol az akadálymentes közlekedést biztosító rámpa kialakítását nem engedélyezik. Mozgásukban korlátozott ügyfeleiknek a Híd utca felőli, akadálymentesített bejáratot javasolják, ahol igény esetén minden szolgáltatással állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Vagyis van megoldás, csak senki nem tud róla. Javaslatunk: a főbejárathoz írják is ki, hogy van ilyen lehetőség. Akkor nem csak az újságból tudnák az ügyfelek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyerekekért tekertek Szegedtől Mórahalomig

A gyerekekért tekertek Szegedtől Mórahalomig
Több mint százan vettek részt vasárnap a Rotaract Klub Szeged és a Hungi Vigadó szervezésében a Tekerj a Gyermekekért II. Jótékonysági Biciklitúrán. Tovább olvasom