Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Utcai köszöntő: mosolyogva hagyjuk hátra húszas éveinket

Szeged - Mosolyogva búcsúzhat húszas éveitől minden érintett, aki a szegedi Jósika utcán jár, ugyanis ismeretlen ünneplők már-már a street art (köztéri művészet) kategóriájába illő meglepetéssel köszöntötték barátjukat.
A puklis-repedezett flaszteren egy ideje több felirat hirdeti: Boldog 30. születésnapot! Bár az eddig tisztázatlan, hogy járt-e torta a graffiti óriását, Banksyt meg nem szégyenítő alkotáshoz, sikerült a kerek évfordulónak tartós emléket festeni. Azt sem biztos, hogy szóban és személyesen hozzátették-e jókívánságaikhoz az ünneplők, amit Adamis Anna a Harmincéves Musical – Presser Gábor által jegyzett – kottájára vethetett: „Ha nem esik egy tégla a fejedre, / ha nem nyelsz le egy szálkát se keresztbe, / ha nem fekszel le keresztbe az úttesten, / ha nem megy rajtad éppen át az úthenger se még / Mi is leszünk szenilisek, / ó, mi is leszünk szenilisek."

Már csak a torta hiányzik. Fotó: Kuklis István
Már csak a torta hiányzik. Fotó: Kuklis István

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ságvári után Ortutay sem kívánatos

– Ki lesz a következő? Radnóti Miklós, Juhász Gyula vagy József Attila? Már a Ságvári-ügyben is teljesen érthetetlen volt, amit a kormányzat művel - mondta Botka László. Tovább olvasom