Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Utcai tolvajokat fogtak rendőrök Szegeden

„Közvetített nyomravezetés" címet lehetne adni annak az elfogásnak, amikor a sértett a rablókat követve folyamatos telefonos kapcsolattartással vezette a járőröket a tettesek nyomára.
A rendelkezésre álló adatok alapján, tegnap az éjszakai órákban négy fiatal közrefogott egy 21 esztendős férfit egy szegedi utcán.  Ezt követően fölszólították, hogy ürítse ki zsebeit, és adjon nekik cigarettát. A sértettnél nem volt dohányáru csak mobiltelefon, amelyet veréssel fenyegetőzve elvettek tőle, majd elszaladtak. A férfinél azonban maradt egy másik készülék, amelyen azonnal értesítette a rendőrség ügyeletét, majd követve a menekülő bandát az időközben kiérkező járőrpárost a nyomukra vezette. A rendőrök több utcán keresztül üldözték a rablókat, míg egy Tisza-parthoz közeli utcában elérték őket. Ekkor azonban már nem volt náluk zsákmányuk, azonban a megcsörgetett eltűnt készülék a közeli bokorban megszólalt.

A négy személy közül hármat elfogtak, negyedik társukat még keresi a rendőrség. A 21, 16 és 15 esztendős fiatalok ügyükben az eljárás csoportos rablás bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja alapján folyamatban van a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A tegnapi nap éjszakáján egy másik tolvaj is rendőrkézre került, akit szintén az az éjszakai szolgálatot ellátó rendőri egység fogott el.

A 107-es segélyhívón egy buszvezető jelentkezett be, aki elmondta, hogy járműve takarítása közben arra lett figyelmes, hogy egy szürke kabátos fiatal fiú fölugrik a buszra, majd a vezetőfülkében elhelyezett autóstáskájával elszaladt. Mivel jó leírást tudott adni az elkövetőről, megjegyezve menekülési irányát, az ügyeletvezető útmutatása alapján a rendőrök üldözőbe vették. Egészen a Honvéd térig üldözték, ahol elfogták a fiatalkorú férfit. Ebben az esetben is a bokorból került elő az eltulajdonított táska.

A 16 esztendős szegedi személy ügyében az eljárás van folyamatban a Szegedi Rendőrkapitányságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árulja autóit és összevon a megye

Hatvankilenc autójából harminckilencet elad, kis kincstárat hoz létre, és szociális intézményeit is… Tovább olvasom