Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Utcanév lett a Kétfarkú kutya

A politikától visszavonul, de Szeged utcáin továbbra is jelen lesz a kétfarkú kutya – például szobor vagy növényzet formájában. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a tagjai szerint megnyerte a választásokat. Ennek örömére utcát neveztek el az ebről.
Nem volt neve, most a győzelemre utal az utca. Fotó: Schmidt Andrea
„A Kétfarkú Kutya Párt határozatlan időre visszavonul a közélettől. Bár a választásokat kétségtelenül megnyertük, a kormányzást mégis az emberekre bízzuk" – áll a Szeged utcáin korábban erősen kampányoló, ám mostanában önmagáról keveset hallató ál-párt honlapján. Az internetes oldal a jelöltek további sorsáról is tájékoztat: „Nagy István leveti nyakkendőjét és további létének értelmét a szegedi utcán történő különböző manifesztációkban találja meg." Nagy Istvánné háziasszony lesz, Vitéz Nagy István biztonsági őrként üzemel tovább, Nagy-Nagy István pedig ezentúl a Holdat ugatja.

Kovács Gergő, a párt szóvivője megerősítette a világhálón található információt: „Igen, a kutya hangsúlyosan depolitizálódik, már így is sokan félreértették. Leveszi a nyakkendőt, és visszatér az eddig megszokott hétköznapi, utcai életéhez."

Hozzátette: a választásokat sikeresnek értékelik, hiszen szerintük nyilvánvalóan megnyerték. Az önkormányzati választásokon, vagy négy év múlva az országgyűlésin, esetleg az amerikai választásokon talán újra indulnak, de csak a mostani formájukban, azaz bejegyzett „rendes" pártként semmiképp.

A szegedi utcákról viszont nem tűnik el az eb. Kovács Gergő és a kutya rajongói tervezik nagyobb méretű kutyaszobor elhelyezését, illetve kutya alakban virágok ültetését. A határozottan természetbaráttá vált kétfarkúak a szemétszedést is fontolgatják. A kampány maradványairól elmondták: választási plakátjaikat szerencsére a valódi pártok jórészt leragasztották, így a sajátjaikkal együtt az örök élet, ingyen sör, illetve „Hegyet Szegednek!" szlogeneket is eltávolítják. Ahol mégsem, ott majd az MKKP takarít.

De addig sem tétlenkednek. Felfedeztek egy ez idáig névtelen útszakaszt a Somogyi utca környékén, amit győzelmük emlékére elkereszteltek Kétfarkú Kutya köznek. Hogy ez mindenki számára egyértelmű legyen, ki is táblázták az új nevet. Egy gazdátlan rozsdás táblát festettek be és szereltek fel az utcában. Az akcióban résztvevők elmondták: szerelőnek öltöztek, még létrájuk is volt, így a kutya sem kérdezte tőlük, hogy kinek a nevében dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentősök vizsgálata

Belső vizsgálat lett a vége a mentőszolgálatnál annak a történetnek, amelyről lapunk keddi számában… Tovább olvasom