Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Útelzárással a kormány ellen

A kormány ellen tiltakoztak tegnap azok a tüntetők, akik 10-14 autóval lezárták a 47-es út egy szakaszát. A félpályás útelzárás 8.30-tól 10 óráig tartott. Az autósok nem tudták, miért kell várakozniuk.
Hatalmas dugót okoztak a demonstrálók a forgalmas úton Fotó: Segesvári Csaba
Félpályás útlezárással demonstráltak tegnap Szegeden a kormány ellen 8.30-tól 10 óráig.

Az Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókkal tüntetők az Algyői út egy szakaszán a Hódmezővásárhely felé haladó sávot foglalták el körülbelül 10-14 autóval. Az emiatt kialakult kocsisor a Makkosházi körútig ért.
A demonstráció szervezője, Szabó Pál elmondta, a résztvevők magánszemélyek, akik a kormány politikája ellen tiltakoznak. Az utakat más városokban, többek között Pécsett, Szekszárdon is lezárták délelőtt. Hozzájuk csatlakoztak a szegediek, akik egyúttal a városban még mindig tartó esti utcai tüntetést szerették volna megerősíteni a megmozdulással.

A forgalmat a demonstrálók irányították rendőri felügyelettel. Az autósoknak tájékoztatót osztogattak ezzel a címmel: Társadalmi tiltakozás a Gyurcsány-csomag ellen. Adtak hozzá egy válogatás CD-t is (Ákos, Omega és nemzeti érzelmű rockszámokkal).

Szabó szerint a demonstráció figyelemfelkeltés, egyben üzenet a miniszterelnöknek: nem unják meg a tiltakozást.

A várakozó autósok közül többet megkérdeztünk, de senki sem tudta megmondani, miért zárták le az utat.

– Nem tudjuk miért, de már régóta várakozunk – válaszolta két fiatalember. Elárultuk nekik a demonstrálók célját, mire közölték: az elvvel egyetértenek, de a módszerrel nem.

– Üzleti tárgyalásra sietünk, ez most nem jött jókor – panaszkodott egy asszony.

Rózsa Róbert türelmesen várakozott, szerinte fölösleges idegeskedni a kényszerű várakozás miatt, de fölösleges a lezárás is, mert nem célravezető. Egy férfi, aki G. László néven mutatkozott be, jó ötletnek tartotta a forgalomlassítást. Szerinte más eszköz már nem maradt.

Nem lelkesedett viszont a lezárásért az a teherautósofőr, aki nem tudott megállni a demonstrálók felszólítására. – Laza a rakomány, nem tudok hirtelen fékezni. Kiugrott elém, nem tudtam megállni. Vagy elütöm, vagy kikerülöm, és továbbmegyek – védekezett. A rendőrséget mindez nem hatotta meg. A Nagyszénásra tartó autót félreállították.

A szervezőket egyébként kérdőre vonta a közútkezelő egyik munkatársa is. Szerinte balesetveszélyes, hogy a József Attila sugárút–Makkosházi körút találkozásánál működtek a jelzőlámpák, miközben a forgalom állt.

Az útlezárás 10 órakor megszűnt.

Trágyával jöttek székházunkhoz

A Délmagyarország Szabadkai úti székháza előtt demonstráltak körülbelül 20-an tegnap délután 15-től 17 óráig. A tüntetők az épület elé öntöttek egy zsák trágyát, majd újságokat nyomkodtak bele. A fekáliát – környezetszennyezés címén – a rendőrök szedették össze velük. A demonstrálók az alábbi petíciót nyújtottak át szerkesztőségünknek.

„Békés, erkölcsi forradalmunk alapgondolatai"

„A pártoskodás a nemzet megrontója." (Széchenyi István)
Elég volt! Az elmúlt 16 esztendő megmutatta, hogy hazánk erkölcsi, gazdasági, politikai és alkotmányos válságba került, ami mára olyan probléma lett, hogy sürgős megoldást kell találnunk.

Hazánk jövőjét csak hagyományos erkölcsi alapjainkra lehet felépíteni, melynek feltétele az 1000 éves történelmi alkotmányunk visszaállítása, korszerűsítése, és jogfolytonosságának kimondása.

A jelenlegi rendszer valójában se nem liberális, se nem szocialista, se nem demokratikus, hanem gátlástalan. Ma már nincs bal- és jobboldal, csak becsapottak és becsapók vannak, s az utóbbiak a hatalom birtokosai a politikában és a gazdaságban egyaránt. Ez a vékony – de rajtunk érdemtelenül meggazdagodott – réteg gátlástalanságáról és mohóságáról ismerhető fel.

A közszolgálati televíziót, rádiót (médiumokat) le kell lepleznünk, mert nem a közt szolgálják, hanem féligazságaikkal, csúsztatásaikkal a pénzt szolgálják, amit a hatalom csúsztat a zsebükbe a mi befizetett adóforintjainkból. Ezért a hatalomtól, a pártoktól független közszolgálati médiumokat szeretnénk.

A Kossuth tér Mozgalom a teljes becsapott társadalom érdekképviseletét vállalja függetlenül attól, hogy ki gondolja magát bal,- vagy jobboldalinak, pártatlanul, törekedve a közmegegyezésre. Egy olyan Magyarország alapjait szeretnénk visszaállítani ami megteremtette népünknek a Kárpát-medencében való megmaradását, biztonságát, fejlődését. Erre alapozva kívánunk megvalósítani egy demokratikus, biztonságos, pártérdekektől független, jóléti társadalmat, ahol a magyar föld magyar tulajdonban marad, és mentes az EGYRE NAGYOBB hazugságoktól.
Csatlakozzatok mozgalmunkhoz! Segítsünk magunkon, amíg nem késő!
„Ennek az országnak, egy párt is sok." (Arany János)

Bene Gábor, Szeged   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érte el célját a patikák plakátháborúja

Plakátokkal tiltakoztak a patikusok az elmúlt hetekben a gyógyszerellátásról szóló új törvény… Tovább olvasom