Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Útlezárással indul a 47-es felújítása

Hétfő reggelre zárták le a 47-es út Algyő és Szeged közötti szakaszának egyik pályáját. A 2 milliárdos beruházás már most több éves csúszásban van.
Sávlezárással, sebesség- és forgalomkorlátozással indult hétfő reggel a 47-es út Algyő és Szeged közötti szakaszának a felújítása. Az M43-as autópálya csomóponttól a MOL körforgalmon át a 215-ös kilométerig lezárták a Szeged felé vezető sávot.

A 60 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett egy pályán, egymással szemben haladhatnak az autósok. A kerékpárosokat kitiltották a 47-es ezen szakaszáról.

Útlezárással indul a 47-es felújítása - GALÉRIA

A beruházás évek óta húzódott. 2013 őszén azt írtuk, változó vastagságban 10,5-17,5 centiméter vastag aszfaltot kap, emellett 10 új tömegközlekedési megálló is épül. Az utat, a Tisza-híd és Hódmezővásárhely közötti szakaszhoz hasonlóan, korláttal választják ketté. Az algyői bekötőúthoz közel új, kétsávos körforgalom is épül, ezzel együtt felújítják a bekötő utat is.

Kétsávossá alakítják a MOL körforgalmat, és tengelysúlymérő helyet is építenek a 47-esen. Újdonság, hogy közvilágítással látják el az út Szeged előtti szakaszát, mégpedig az autópálya-csomópont és a városhatár között. Az algyőiek örömére Bácska és a Kőfal utcák környezetében zajvédő falat húznak fel.

Az út felújítása időszerű, naponta 8000 személygépkocsi, és több mint 3300 teherautó használja a másodrendű főutat. Az Algyő és Szeged közötti szakasz kis túlzással csak a belső sávban járható, ugyanis a külső sávot megették a teherautók, a kocsik mintha vasúti sínen zötykölődnének. Az átépítés sokat váratott magára, a 47-es felújítását a 2007-2013-as uniós költségvetésből lehívott forrásból tervezték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek az "elszabadult" szegedi villamos ügyében

Vádat emeltek egy szegedi villamosvezető ellen, mert az általa irányított jármű tavaly augusztusban "elszabadult", miközben leszállt, és átállított egy váltót. Tovább olvasom