Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Utolsó fillérjük is ráment

Több mint 300 millió forintot csalt ki ügyfeleitől a Dóm Szeged Ingatlanközvetítő Kft. két tulajdonosa, akiket másfél hónapja tartóztatott le a rendőrség. A háromgyermekes családanya, Varga Ilona Tünde összes pénze, öt és fél millió forintja veszett oda. Dr. N. Piroskát és M. Zoltánt, a Dóm Kft. tulajdonos ügyvezetőit másfél hónapja tartóztatták le.
A pénz eltűnt, a letéti szerződés megmaradt. Fotó: Segesvári Csaba
Ismerőse házában, Petőfitelepen él május eleje óta három gyermekével és húgával együtt Varga Ilona Tünde. A 60 négyzetméteres, ideiglenes otthonba bútorai nem fértek be, azoknak a fáskamrában tudott csak helyet szorítani. Mivel a tulajdonos árulja a házat, mindennap úgy ébred, lehet, aznap már el kell hagynia az ingatlant.

Egy évvel ezelőtt még saját lakása volt, ma a bútorain kívül nincs semmije. Egy éve ugyan csődbe ment a vállalkozása, a Retek utcai kisbolt, de a helyzet még nem tűnt reménytelennek. Eladta háromszobás panellakását, kifizette az adósságát, majd amikor édesanyja váratlan halála után fele részben megörökölt egy szintén lakótelepi lakást, úgy nézett ki, újrakezdheti az életet.

A két otthon árából megmaradt öt és fél millió forinttal bekopogtatott a Dóm ingatlanirodához. Azért oda, mert barátok ajánlották neki, hogy „megbízható" ingatlanközvetítő. A jogi végzettségű „nagyon kedves" N. Piroska azt ajánlotta az ügyfélnek, helyezze nála letétbe a pénzét, és rövid időn belül vagy az általuk épített társasházak egyikében, hitel felvétele mellett juthat újra lakáshoz, vagy segít bérleti jogot vásárolni a Belvárosban. A franciahögyi ingatlannak idén tavaszra kellett volna felépülnie, addig a Dóm iroda a Sík Sándor utcában lakást bérelt a családnak, mondván, ha már kamatot nem fizet, akkor ez jár nekik. Varga Ilona Tündének csak a rezsit kellett kifizetnie – erről, valamint a pénz letétbe helyezéséről szabályos szerződést írtak alá.

Háromszáz milliós kár

Az ügy nyomozása a sértettek számának és az okozott kár nagyságának folyamatos emelkedése miatt időközben a Szegedi Rendőrkapitányságról átkerült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra. Dr. N. Piroskát és M. Zoltánt, a Dóm Kft. tulajdonos ügyvezetőit másfél hónapja tartóztatták le. Az okozott kár nagysága több mint 300 millió forint, eddig közel negyvenen tettek feljelentését.

Húsvéthétfőn a lakás tulajdonosa csöngetett be hozzájuk azzal, hogy a Dóm iroda már december óta nem fizeti a lakás bérleti díját, és azt hallotta, N. Piroskát és társát a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte. A családanya a hír hallatán sokkot kapott. Először saját erejéből próbált utána járni ügyének, majd ügyvédhez fordult, és feljelentést tett a rendőrségen. Közben az is tudatosult benne, hiába ültetik majd le a dómosokat, ő már bottal ütheti a pénze nyomát.

A jelenleg alkalmi munkákból élő negyvenéves Varga Ilona Tünde még annak is örülhet, hogy átmenetileg fedél van a család feje fölött. De tudja, ha egy szép nap jön egy vevő, azonnal mennie kell. Egy megoldás jutott az eszébe, hogy az IKV-hoz fordul szükséglakásért. Arra a kérdésre azonban, tett-e már lépéseket, azt válaszolta: „félek a nemektől".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom