Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Utolsó nap a Deák Ferenc utcai oviban

Szeged - Tegnap utoljára ment a Deák Ferenc utcai óvodába ötven kisgyerek – az épület veszélyessége miatt hétfőtől más intézményekbe járnak. A Szögedi Védegylet szerint nem kellett volna tanév közben bezárni az intézményt: tegnap demonstrációt szerveztek.
A szegedi Deák Ferenc utcai óvodában – pontosabban a közeli múzeumi várban, ahová átmentek a gyerekek – már tegnap járt a Mikulás, mind az ötven gyermek megkapta a piros csomagot. Az idén azért tartották ennyivel korábban az ünnepet, mert ebben az óvodában tegnap volt az utolsó, úgynevezett foglalkoztatási nap. Mint többször megírtuk, az ÁNTSZ balesetveszélyesnek nyilvánította az épület fűtési rendszerét, ezért az önkormányzat más intézményekben helyezte el a gyerekeket. Az ellenzék viszont azt gyanítja, a közelben nyitásra váró kaszinó miatt kell megszüntetni az ovit.

A gyerekek egy része december elsejétől a Gyík utcai óvodába jár majd, lapunk úgy tudja, az ötven közül húszan. A többieket más óvodákba íratták be a szülők.

Demonstráltak a szülők a Deák Ferenc utcai intézménynél. Fotó: Schmidt Andrea

A Deák utcai intézmény azért zárt gyakorlatilag már tegnap, mert a kiköltözés ma megkezdődik, pénteken úgynevezett nevelés nélküli munkanap lesz.

A tegnapi utolsó foglalkoztatási napra demonstrációt hirdetett a Szögedi Védegylet, tiltakozásképpen az óvoda bezárása ellen. A szervezet vezetője Szabó László önkormányzati képviselő, akinek két gyereke is ebbe az óvodába jár. Délután öt órakor a többi szülővel – más családtagokkal együtt körülbelül százan voltak – ő is gyertyát gyújtott a demonstráción.

Az ügyben rendkívüli közgyűlés összehívását kérte kedden a Fidesz és a KDNP.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verekedés Zákányszéken - A gyanúsított 63 éves

Zákányszék - Egy zákányszéki családi házban ismeretlenek bántalmaztak egy ott lakó 60 éves férfit… Tovább olvasom