Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Utolsó óra a tavaszi szünet előtt az Alsóvárosiban

Tojást festettek és a húsvéti népszokásokról tanultak az Alsóvárosi Általános Iskola második osztályos diákjai tegnap, a tavaszi szünet előtti utolsó órán. A gyerekeknek házi feladatként a pihenést jelölte ki Huszár Zoltánné osztályfőnök.
– Húsvéti ablakdíszt és piros tojást készítünk, hogy a lányoknak legyen mivel fogadni a locsolkodókat – mondja Huszár Zoltánné, az Alsóvárosi Általános Iskola másodikosainak osztályfőnöke, akivel a tavaszi szünet előtti utolsó órán beszélgettünk. – A közelgő ünnep lázba hozta a diákokat. Foglalkoztunk a húsvéti néphagyományokkal, locsolóverseket tanultunk. Megbeszéltük a lányokkal, hogyan illik fogadni a fiúvendégeket – részletezi a tanárnő. A fiúk locsolóvers-tudását rögtön próbára is tennénk, de Tóth-Szűcs Dániel szégyenlősen csak annyit mond, most nem jut eszébe egy versike sem. A halk szavú kisfiú elmondja, apukájával és a bátyjával indul majd a nagy húsvéti locsolkodó-körútra, ahol sok csokitojást szokott összegyűjteni.

Programok a szünetre

A Százszorszép Gyermekház színes programokkal várja az érdeklődőket a tavaszi szünetben is – tudtuk meg Orbán Héditől, a gyermekház igazgatónőjétől. – A mai napon a húsvéti alkotóház foglalkozásain tojást festhetnek, húsvéti ajándékokat, kopogtatókat, asztali díszeket készíthetnek a gyerekek.

A gyerekek kérdésünkre lelkesen kiáltják, már nagyon várják a szünetet, hiszen ilyenkor közülük sokan vidékre utaznak a családdal, mint például Hilák Henrietta, aki Jánoshalmán, a nagymamájánál tölti a hosszú hétvégét.

– Mi a kertben szedünk füvet egy kosárba, és abba tesszük a tojásokat. Idén az igazi, élő fehér nyuszimat is beleültetem az ajándékok közé – örvendezik Kocsis Savanya Evelin, akitől megtudjuk, az ünnepekre kölcsönkapott nyulat a jövő héten vissza kell adnia a tenyésztőnek.
Hangos csengőszó szakítja meg beszélgetésünket. A gyerekek önfeledten csomagolják el az órán készített gyönyörűségeket. A tanárnő utolsó mondataival a táblára hívja fel a figyelmet, amire annyit írt fel csupa nagybetűvel: HÁZI FELADAT: PIHENÉS!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a legolcsóbb sonkát keresik

A vásárlók idén már nem az ötszáz forintos sonkát keresik. Minőségi árut ezer forint környékén lehet… Tovább olvasom