Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Utolsó roham – dugókkal

Hatalmas dugók keletkeztek az ünnep előtti napokban Szeged főbb útjain, a belvárosi kereszteződésekben és a nagy bevásárlóközpontok környékén. Tegnap a késő délelőtti órákban csak cammoghattak az autók, kora délutánra enyhült a helyzet.
Újszegedről tegnap reggel könnyedén lehetett átjutni a hidakon – ez az iskolaszünetnek köszönhető. Délelőtt 10 óra körül viszont pont olyan csúcs volt, mint iskolaidőben reggel szokott lenni – ez annak a jele, hogy sokan tegnap már szabadságon voltak és a késői ébredés után keltek útra, az utolsó bevásárlásokra.

A belvárosi dugókban késő délelőtt araszoló autósok úgy érezhették magukat, mintha a fővárosban... Láttunk belvárosi parkolókat, ahol a szabályosan állók mögött két sorban „vészvillogtak" a járművek. Másutt, nem törődve a felfestéssel, festői összevisszaságban álltak a kocsik – minden parkoló dugig. A Mars téri piac környékén egyáltalán nem volt hely, az autók a legelképesztőbb helyekre és pózokba furakodtak.

Ekkora forgalom szokatlan lehet a szegedieknek, mert igen sokan hajmeresztő „megoldásokra" ragadtatták magukat. Az Anna-kúti kereszteződésben elfogyhatott a türelme egy szuzukis úrvezető hölgynek, mert a körútról olyan lendülettel kanyarodott jobbra a Kossuth Lajos sugárútra, hogy valósággal levetkőztetett egy gyalogost, elsodorta a – kabátját. A Tescóba igyekvők jól tették, ha nem a Kossuth Lajos sugárút, hanem a Madách utca felől közelítettek. Az előbbi úton délelőtt 11 körül a Sajtóháztól háromnegyed órás autózás árán érkeztünk a bevásárlóközponthoz. A menetrendszerű buszok csak veszett dudálás árán, hosszú percek múltán tudtak kiállni a megállókból – az úrvezetők áradata nem ismert méltányosságot. A visszaútra a Tescóból a Madách utcán öt perc kellett. A kétféle utat egymás után tettük meg, mert a Tescónál – nem tudtunk parkolni.

A kiskörúton egész nap csigatempóban lehetett haladni. A lámpák előtt olyan hosszú sorok torlódtak föl, hogy legalább három váltást kellett kivárni. A Hősök kapuja utáni körútszakaszon viszont alig közlekedtek, akárcsak a rakparton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom