Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Utolsó simítások a Vedresben

Szeged - Hétfőn két felújított középiskola műszaki átadása kezdődik. A közös kivitelező, a Ferroép Zrt. a Vedresben az utolsó simításokat végzi, miközben a tanári kar már a takarítást és költözést szervezi. A Tömörkényben nyár vége a határidő.
Finiséhez ért a Vedres-szakközépiskola átépítése, amelyet a mostani kivitelező, a Ferroép Zrt. 13 hónapja örökölt meg a Délépítő Zrt.-től,
miután az becsődölt. A nettó 574 millió forint értékű iskolakorszerűsítés a végéhez ért, hétfőn kezdik a műszaki átadást. Az épületet – mi is megírtuk – két ütemben újították fel, mégpedig lakva. Az első, tavaly október végén átadott fázisban az intézmény Deák utcai szárnya született újjá a tornateremmel együtt. A folytatásban a Horváth Mihály utcai rész korszerűsítése és bővítése, valamint a vadonatúj üvegfalú zsibongó felépítése következett. Ennek a többszintes közösségi térnek az iskola már júniusban használatba vehette az alsó két szintjét, néhány hete pedig az udvari sportpálya is elkészült.

A Vedresben tegnap még festették a lépcsőházat Fotó: Schmidt Andrea
A Vedresben tegnap még festették a lépcsőházat Fotó: Schmidt Andrea

Az utolsó simításokat végezték tegnap ottjártunkkor a Ferroép emberei. Csiszolták a kerítés műkövét, festettek és mázoltak a lépcsőházban, valamint az emeleti termekben, szegőléceket raktak, a zsibongóban pedig állványokról illesztették helyükre az álmennyezet elemeit. Nemesi Pál vezérigazgatótól megtudtuk, július 20-áig folyamatosan adják át a városnak az épületet. Az udvaron kezdik a hibalista rögzítését, hiszen ott a hónap közepén megint kinyit a hagyományos sörkert. Aztán föntről, a tetőtérből haladnak lefelé helyiségenként. Két-három hetük marad tehát a hibajavításra és a nagytakarításra. Néhány munkafolyamat maradt a jövő hétre is: a belső színes falfelületek festését és burkolását egy hét múlva kell átadni. Mindezek után beüzemelhetik az épületet. Néhány fogás erejéig visszalépnek még az első ütembe. Az iskola kérésének megfelelően a renovált tornateremben – ahová átmenetileg a tanári költözött – most teszik fel a labdahálókat, és csiszolják a parkettát.

– Öt-hatszáz négyzetméterrel nőtt meg az iskolánk. Vannak még befejező munkák, mielőtt nekiláthatunk a takarításnak. Ez a tanévzárást és az őszi kezdést nem befolyásolja. Szervezzük a visszaköltözést, hogy feszített tempóban sikerüljön belaknunk régi-új iskolánkat. Tanévnyitó szeptember 1-jén az új udvaron – mondta Dobó László igazgató.

A Tömörkény a nyár végére újul meg

Ütemesen halad a Tömörkény-gimnázium felújítása, jelenleg a kollégiumi szárnyban dolgozik a Ferroép. Az első emeleten festenek, és javítják az ajtókat, ablakokat. A főépület második emeletén burkolják a folyosókat, renoválják a tantermeket. A főbejáratnál kész a mozgássérültek bejutását könnyítő rámpa, és megépült a kerítés. A felújítás befejezési határideje ugyan augusztus 25., de a műszaki átadás már most hétfőn elkezdődik.

Olvasóink írták

 • 4. Stok 2008. július 05. 13:47
  „Az is elég kemény, ahogy rohad az egyik (új) teremben a fal... :D
  Ja, meg gibszkarton falak a tetőtérbe...pff...vicc. :D”
 • 3. Vedrestanár 2008. június 28. 14:57
  „vappe uniós pénzből könnyű. Másrészt meg lehet nézni milyen munkát végeztek.mar reped a fal. Az én volt iskolamat 2 éve renoválták, tavaly eldöntötték, hogy bezárják.”
 • 2. Lemba 2008. június 28. 13:38
  „1971-ben vegeztem itt. Vajon mi lehet a Boroczi Tanr Urral, Torok Tanr Urral es a tobbiekkel. Szeptemberben eltoltok egy nehany napot a kornyeken, meg fogom latogatni az iskolamat.”
 • 1. Vappe 2008. június 28. 08:24
  „A nagyon szemét kormány élén Kúrmány Ferenccel és a szegedi vörös Botka hogy elszúrta ezt is. Iskolák újulnak meg. De égés! A Fidesz jobban csinálná. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályaválasztástól az érettségiig

Szeged - Mérnökként kezdte, tanárként, majd szakfelügyelőként folytatta pályáját, de dolgozott a… Tovább olvasom