Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Utolsó tanítási nap a suliban

Szeged - A kisebbek focilázban égve csak néhány hónapra, a nyolcadikosok pizsamában és végleg búcsúztak pénteken délelőtt a Zrínyi Ilona Általános Iskolától. Kitört a vakáció.
Pizsamapartiba csöppentünk bele péntek délelőtt a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. A tanév utolsó tanítási napján a végzősök hálóingben és alvópólóban búcsúztak tantermeiktől és tanáraiktól.

– Nem tudom ki puszilt meg és lett rúzsos az arcom, mert részeg voltam – viccelődött a már szintén rúzsos ajkú Darvas Dániel, akinek éppen szempilláit festették ki osztálytársnői. A jókedv mindenféle bódítószer nélkül is garantált volt. Dani vitte a prímet, aki fotózása közben jogi lépések megtételét fontolgatta. Hol máshol is szeretne a középiskola elvégzése után négy év múlva kikötni, mint a jogon? A végzősök arca csupa derű volt. Mindössze páran üldögéltek homályos szemekkel az osztályukról készült és tegnap megkapott tablófotók felett.

Dosztál Veronika előbb férfi alvóboxerét mutatta meg nekünk, majd nyári terveibe is beavatott: a jövőre már a Széchenyi-gimnáziumban tanuló lány barátnőjével együtt Balatonkenesére utazik a nyáron. Az egyik fő program elmondása szerint a magyar tenger partján és itthon is a pasizás lesz.

Nemcsak a Zrínyisek vártak erre a pillanatra: szeptemberig mindenhol kicsöngettek. Fotó: Miskolczi Róbert

„Imádjuk a nyarat és a San Andreast!" Ezt már a negyedik a-sok mondták, akiknek tegnap a legélénkebb és a vakációt leghangosabban váró osztály címet osztottuk ki – gondolatban. A gyerekek egymás szavába vágva beszéltek számítógépes játékokról, utolsó napi titkos focizásról a tanteremben és persze a nyári vakációjukról. Sokan több külföldi országba is mennek nyaralni. A ki megy legmesszebbre kérdésre az egyik fiú rávágta: Kínába! De rögtön kiderült, hogy csak túl akarta licitálni osztálytársait. A fiúk egyébként annyit fociznak majd a nyáron, amennyit csak tudnak. Először azonban a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit izgulják végig. Komlósi László már tegnap Németország feliratú pólóban feszített a tanteremben. – A svájciaknak drukkoltam, de már nem juthatnak tovább, így maradnak a németek – magyarázta.

A legszorgalmasabbak – például László Ildikó – még az utolsó napra is bevitték az iskolába munkafüzeteiket, de a többség üres kézzel érkezett. A negyedikesek is búcsúztak az utolsó napon: régi tantermüktől. – Jövőre már felsősök leszünk, így a földszintről feljebb kell költöznünk – mondták büszkén fiúk és lányok.

Ballagás és felújítás

Kardos János, a szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője elmondta, hogy Szegeden és a kistérségben idén mintegy 27 ezer közép- és általános iskolás megy nyári szünidőre. Állami-önkormányzati általános iskolákból 1400-an ballagnak, a város középiskoláiban 1860-an érettségiznek. Az általános iskolai ballagások időpontja az intézményekre volt bízva: a legtöbb helyen ma vesznek búcsút intézményüktől a nyolcadikosok. Az önkormányzat nyáron 200 millió forintot költ majd felújításra: tizenhét iskola kisebb-nagyobb renoválását végzik el.

Olvasóink írták

  • 2. F. Károly 2008. június 14. 21:39
    „És ennek a hozzászólásodnak mi értelme volt?”
  • 1. cdrom 2008. június 14. 15:40
    „hát igen
    nagy buli volt... :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma utoljára: 88-as benzinfutam Szegeden

Szeged - Több mint 300 szegedi autós tankolt eddig, összesen 10 ezer 170 liternyi benzint egy… Tovább olvasom