Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Vadásztőrrel támadt a boltosra a csuklyás 17 éves rabló

Szeged-Szőreg - Egy szőregi élelmiszerboltot akart kirabolni egy csuklyás férfi hétfőn este. A tulajdonosra tőrt szegezett és a bevételt követelte. Miután az eladó és egy vevő is szembeszállt vele, gyalogosan menekült el a helyszínről.
„Add ide a pénzt!" – ordított rá az egyik szőregi élelmiszerbolt tulajdonos-pénztárosára hétfő este egy csuklyás férfi.

– Azonnal a kassza felé ment, majd egy tőrt tartott a férjem felé – elevenítette fel az öt percig sem tartó támadás történéseit Farkas Lászlóné. Az asszony az élelmiszerbolt másik végében tartózkodott, amikor a 17 éves, arcát sötét lepellel eltakaró férfi nem sokkal zárás előtt belépett hozzájuk. Férje azonban nem ijedt meg a fegyvertől és ellökte a támadót, akinek ruháját ezután a pénztárnál álldogáló egyik vevő ragadta meg. – A bolt fölötti lakásokat kiadjuk. A vevő az egyik itt lakó munkás volt – mondta Farkas Lászlóné. Miután a rabló nem várt ellenállásba ütközött, jobbnak látta, ha kereket old.

Farkas Lászlónéék nem ijedtek meg, üldözőbe vették a fiút.
Fotó: Schmidt Andrea

– Kifutottunk a bolt elé, és még láttuk, ahogy elkanyarodik a következő utcában. Éppen egy autó haladt el mellettünk, amit leállítottunk. A sofőrnek elmondtuk, hogy mi történt, majd a férjem beült a kocsiba, és a rabló nyomába eredtek – mesélte az asszony. Pár pillanat múlva egyik törzsvendégüket látták sétálni a járdán. Tőle érdeklődtek: nem látott egy menekülő embert? – Ott lapult az egyik ház előtti sövényben. A férjemék az autóval elállták az útját, de a férfi átugrott a motorháztetőn, és kereket oldott – idézte fel a történteket Farkas Lászlóné. A tulajdonosok csak ezután értesítették a rendőröket, akik közül egy járőrpáros éppen a közelben volt.

Nem sokkal később az erősítés is megérkezett, majd a rendőrök elkezdték átfésülni a környéket. A közelben a nyomozók egy eldobott hátizsákra leltek, amit az elkövető dobott el menekülés közben. – Ebben megtalálták a férfi személyes iratait is – mondta Farkas Lászlóné. A rendőrök a 17 éves szőregi fiatalembert bravúros gyorsasággal kapták el a lakásán, majd a Szegedi Rendőrkapitányságon előállították. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Farkas Lászlóné azt mutatja, merre menekült el a rabló.
Fotó: Schmidt Andrea

A tulajdonosok nem ismerték a csuklyás támadót, aki jó pár tízezressel lett volna gazdagabb, ha sikerül végrehajtania tervét. A házaspár ösztönösen cselekedett. Azt mondták, az ijedtség csak akkor jött ki rajtuk, amikor a rabló már rendőrkézen volt.

Tavalyi mérleg

Szegeden és környékén 2007 első harmadában hét különböző bolt dolgozóit érte atrocitás. A támadók – egy kivétellel – mindig pénzszerzési céllal mentek be az üzletekbe és minden esetben volt náluk valamilyen „fegyvernek látszó tárgy".

Olvasóink írták

 • 10. Cc 2008. február 06. 17:06
  „czegus4 inkább igyál...”
 • 9. NaviDad 2008. február 06. 16:00
  „Sauron orkjai elszaporodtak , dúlnak , fosztogatnak...”
 • 8. czigis 2008. február 06. 15:12
  „czegus - az is vagy! Hülye! Vagy csak az IQ-d kevés, de az nem a te hibád! :D”
 • 7. czegus 2008. február 06. 11:22
  „Ha ennyire ismeritek a csukjást, mért nem fogjátok el, egyébként meg mi akart ez lenni?
  "A bolt fölötti lakást kiadjuk." Bátor emberek, hogy így elmondják, biztos becsületesek is, már az elszámolásnál, bevallásnál az Apeh felé. Szép napot. Ja lehet hülyézni.”
 • 6. egy ember a sok kozul 2008.02.06 12:10 2008. február 06. 10:09
  „Nekunk szekelyudvarhelyen van egy csukjas aki lanyokat eroszakol mag, es este 10 kor indul meg a taborba es a bethlen negyed kornyekes 7 kor meg befejezi. Bethlen falvan lakik egy hosszu sikatorban ami sotet nappal sem ul othon hanem atoltozik es megy az uton mind egy normalis ember. Azert hivjuk csukjasnak mert a szemeig behuzza a kapisonyat ez a mi kicsi varosunk.”
 • 5. Skipper 2008. február 06. 09:30
  „Barátaim? Honnan szereztek a svéd diákok Szőreg térképet? Gondolom, anélkül nem talált volna oda ez a cserediák sem.”
 • 4. nemolvasó 2008. február 06. 09:26
  „Azért azt nem nevezném "bravbúrosnak", amikor a hátrahagyott iratok alapján a rendőrség előállítja a csákót ,ak iotthon dekkol. Ugye?”
 • 3. imre 2008. február 06. 07:58
  „Tuti, hogy szamárságot beszélsz 1-es.”
 • 2. terminator 2008. február 06. 06:28
  „Nem szabad bántani,ez tipikus megélhetési bűnözés.Azért mi 17évesen egész mással voltunk elfoglalva.A k.... anyját!”
 • 1. mátyáskirály 2008. február 06. 05:25
  „Tuti, hogy ork volt az elkövető és a putriban kapták el nem a lakásán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem egy hetet tölt Szegeden a 21. század tenorja

Szeged - Majdnem egy teljes hetet tölt majd Szegeden áprilisban José Cura, a 21. század tenorja, aki kedd este Budapesten egy jótékonysági gálakoncerten vezényel. Tovább olvasom