Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Vádat emeltek a halálos villamosbaleset ügyében

Halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még tavaly összeütközött egy villamossal és elütött egy gyalogost Szegeden.
A férfi 2017. április 26-án késő délelőtt Szegeden, a Petőfi Sándor sugárúton közlekedett egy kistehergépkocsival. Balra akart kanyarodni, de – az ügyészség szerint – figyelmetlenségéből nem adott elsőbbséget a vele párhuzamosan, azonos irányban közlekedő villamosnak. A villamos vezetője vészfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Ettől a jármű kisodródott az úttestről és elütött egy gyalogost, aki másnap a kórházban meghalt. A vádirat szerint az autó vezetője megszegte az elsőbbségadásra vonatkozó szabályt, amivel a gyalogos halálát okozta. Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt kell bíróság elé állnia – tájékoztatta a Délmagyarországot a Csongrád Megyei Főügyészség.

Ahogy korábban megírtuk, a villamos oldalba kapta a kisteherautót, amely kisodródott, és nagy erővel az ottani szendvicsbár lépcsőjének lökte az idős férfit. A lépcső sarka a szemtanúk szerint letört az ütés erejétől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bútoráruház érkezik Szegedre - Möbelix nyílik az egykori Baumax helyén

Újabb bútoráruház érkezik Szegedre - Möbelix nyílik az egykori Baumax helyén
Möbelix nyílik nyáron Szegeden, az egykori Baumax épületében. Tovább olvasom