Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Vágó: Elmondom, miről mit gondolok

Vágó István (képünkön) nem veri nagydobra, milyen politikai nézeteket vall, de a liberális politikusokat mindig szívesen támogatja, mert maga is liberális módon gondolkodik.
– Miért döntött úgy, hogy részt vesz Sándor Klára kampányában?

– Mert nagyon nagyra becsülöm őt. A nyelvészi munkásságát ismertem meg hamarabb, és oly mértékben hatott rám a felfogása, hogy teljesen átértékeltem például az Álljunk meg egy szóra! című műsoromat, ami majdnem tíz évig futott a Magyar Televízióban.

– Mostanában a közszereplőket sok kritika éri, ha nyíltan kiállnak valamely párt mellett.
– Nézze, én úgy gondolom, hogy közszereplőknek is szabad állást foglalniuk. Amerikában például szinte minden színészről tudják, hogy republikánus vagy demokrata érzelmű. Én magamat mindig is liberális gondolkodónak vallottam. Ez nem pártkötődést jelent, hanem az élet dolgairól való gondolkodást. Szóval ha egy liberális szellemű személyiség hív engem, szívesen megosztom vele hallgatóság előtt is a gondolataimat. Persze nem verem nagydobra a politikai szimpátiámat, nem állok fel például színpadra, szónokok mögé. Ezt nem is kérik soha ezen az oldalon.
– Mások érdekében is kampányol a napokban?
– Igen, járom az országot. Ugyanis van egy meglehetősen szilárd elképzelésem a világról, és azt szeretném, ha más is így gondolkodna, vagy legalább meggondolná a másik érveit is. Boldogan elmondom, miről mit gondolok, hátha ragad belőle másokra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom