Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Vajda Attila a megye háromban is kipróbálja magát

Szeged - Szeged büszkesége, az 1000 méteren olimpia bajnok Vajda Attila volt a delmagyar.hu vendége. A Démász-Szegedi VE pekingi hőse elárulta, hogy pekingben Ronaldinhóval mulatozott és hamarosan ő is labdába rúg a megye háromban.
Vajda Attila: Utálok búcsúzkodni, szívesen válaszoltam a kérdéseitekre és ha legközelebb hívnak, megint örömmel jövök. Bízom benne, hogy mindenki megkapta a kérdésére a választ. Hajrá magyarok, hajrá Szeged!

mukkné: Szia Attila!A versenyeken kívül mennyit sikerült látnod Pekingből, Kínából,a kínai emberek életéből?

Vajda Attila: Úgy érkeztem erre a versenyre, hogy nem lesz lehetőségem a "nézelődésre". Tavaly voltam Kínában, akkor megnéztem a nevezetességeket, a Nagy Falat, a Tiltott Várost. Segítőkészek az emberek, de más kultúra, ami távol esik az európai gondolkodástól és viselkedéstől.

Kollégáink is gratuláltak a szegedi kenus olimpiai aranyérméhez
Kollégáink is gratuláltak a szegedi kenus olimpiai aranyérméhez

jazzvakond: közvetlenül a célbaérkezés után kétszer rápaskoltál a vízre. Mit éreztél akkor, minek szólt a mozdulat? A dühöd engetted ki vagy felszabdultál?

Vajda Attila: Az első mozdulat a hihetetlenségnek szólt, hogy elsőként beértem a célba. Nem volt senki a közelben, aki megcsípett volna, hogy ez bizony a valóság, így magamnak bizonyítottam, hogy nem álmodom. Ezért csaptam kétszer a vízbe.

imre30: Érezni lehetett a magyar olimpikonok táborában az "aranyvárást" ? Nyomaszt vagy "doppingol" inkább az efféle "elvárás"?

Autogramkártyát nyertek:

A kérdést beküldők közül tizenöten nyertek dedikált autogramkártyát Vajda Attila névjegyével. A nyertesek névsora: mukkné, imre30, kisscsilagg, darren, princesad, kate, Ferrari, kertesz, Nik, mukk, Tarjányi Martin, magarok, itti, molnárék, Csezso74.

A nyertesek a Délmagyarország szerkesztőségének (Szabadkai út 20.) portáján vehetik át ajándékukat. A nicknév mellett a hozzászóláshoz tartozó e-mail címmel igazolhatják magukat. Gratulálunk!

Vajda Attila:
Eleinte nem foglalkoztam a kérdéssel, de közvetlenül a döntő előtt azt mondtam magamnak, ha már a többieknek nem sikerült, akkor én megszerzem magamnak az elsőt. Részben doppingolt a tudat, hogy én lehessek az első. 

kisscsilagg: Hányat tudsz dekázni?

Vajda Attila: A kérdés az, hogy mivel és hogyan.

darren: Igaz a hír, hogy Pusztamérges megye hármas focicsapatába igazolsz, amíg nincsenek versenyek?

Vajda Attila: Lelőttétek a poént, 13-án lesz róla sajtótájékoztató. De a hír igaz: "törőposzton" fogom erősíteni a csapatot. :)

princesad: Először is nagyon gratulálok az olimpia szereplésedhez! :) én sajnos a munkahelyemből kifolyólag, csak a híreket tudtam frissíteni 20 másodpercenként élőben, de így is lerágtam az összes körmöm! :) az érdekelne még, hogy hogy sikerült a záróünnepség Pekingben?

Vajda Attila: Félelmetes élmény volt bevonulni a stadionba a magyar zászlóval. Jó érzés volt látni olyan embereket testközelből, akiket korábban csak a tv-ben láttam, mint például Jackie Chan, Jimmy Page vagy David Beckham.

kate: Maradj mindig ilyen csodálatos ember, mint amilyen most vagy!Nagyon büszkék vagyunk Rád!Köszönjük, hogy képviselted nemzetünket az olimpián, és teljesítményed miatt az egész világ erre a kis országra figyelt. A legjobb vagy a világon, hogyan éled ezt meg? Számítottál ilyen fogadtatásra? Kívánom, hogy még sok világversenyről és olimpiáról hozd el a lecsillogóbb érmet! :)

Vajda Attila: Őszinte leszek: négy évvel ezelőtt hasonló fogadtatásban volt részem, de ez sokkal jobb volt annál. Nem számítottam arra, hogy ilyen jó lesz. Kár, hogy csak négy évente rendeznek olimpiát. Még egyszer köszönöm mindenkinek a fogadtatást és a szurkolást!

Ferrari: Milyen viszonyban vagy pl: Natasával vagy Kovács Katival?

Vajda Attila: Mindkét lánnyal jó viszonyban vagyok. Úgy érzem, hogy tiszteljük egymás teljesítményét.

Vajda Attila: Még egyszer köszönöm mindenkinek a fogadtatást és a szurkolást!
Vajda Attila: Még egyszer köszönöm mindenkinek a fogadtatást és a szurkolást!

kertesz: A sikert teljes mértékben a saját érdemednek tartod, vagy vannak olyan emberek is, akik nélkül ez az arany nem jöhetett volna össze?

Vajda Attila: Megdolgoztam érte, de mindig van kinek, kiknek megköszönni a sikert. Ha listát kellene írnom, hogy kinek tartozom köszönettel, akkor hosszú lenne a lajstrom. A legfontosabbak azok, akik a legközelebb álltak hozzám.

Nik: Szia Attila! Gratulálok a sikeredhez, remélem még sokszor fogunk látni ilyen boldognak, mint a pénteki döntő után. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan fogod kipihenni az elmúlt hónapok munkájának fáradalmait?

Vajda Attila: Nem vagyok könnyű helyzetben, mert egy olyan világba csöppentem, amit még meg kell szoknom. A következő egy hónapban nem lesz lehetőségem pihenésre, de utána megpróbálok egy kis időre elvonulni a világtól és nyugodt környezetben felfogni és feldolgozni azt, hogy mi is történt velem.

mukk: Fantasztikus élmény volt a győzelmed,Attila!!Köszönjük,csak így tovább! Mikor érezted az 1000-es futam alatt azt, hogy megvan vagy meglesz az első hely?

Vajda Attila: Nagyon nehéz futam volt, végig koncentrálnom kellett. A célvonal előtt 50 méterre éreztem azt, hogy meglehet az arany, csak be kell érnem.

Vajda Attila örömmel fogadta a kérdéseket
Vajda Attila örömmel fogadta a kérdéseket

Tarjányi Martin: Hello Kenucsászár! Azt szeretném kérdezni hogy az 1000-es futam megnyerése után hogy és milyen céllal álltál oda az 500-as futamhoz? Szőreg, Szeged és Magyarország büszke rád. Remélem Londonban is a dobogó tetején állsz majd(talán 2-szer is).

Vajda Attila: Hasonlóképpen próbáltam odaállni az 500 méterhez is. Bár bevallom őszintén az 1000 méteres futam iszonyatosan nehéz volt, sokat kivett belőlem. Nem tudtam kipihenni magam másnapra. Négy év kellett, hogy 1000 méteren olimpiát tudjak nyerni. Most van négy évem, hogy felkészüljek 500 méterre is.

magarok: Sziasztok, engem az érdekelne találkoztál-e ismert nemzetközi sztárral az olimpiai faluban és ha igen , hogyan viselkedett... Gratulálok, nagyon büszke vagyok rád...

Vajda Attila: Ronaldinóval buliztam. Elég érdekes volt, nagyon közvetlen srác. Ahhoz képest, hogy milyen ismert, nagyon jól tűrte a fényképezkedést. A jamicai sprintkirály, Usain Bolt mellettem evett. Az amerikai kosárlabdacsapat viszont megközelíthetetlen volt, kordon védte őket.

itti: Szia, szívből gratulálok!! Ugye, érezted azt a hatalmas erőt,melyet szurkolásunkkal innen küldtünk?:))

Vajda Attila: Igen, köszönöm a szurkolást. Ilyenkor, amikor az ember egy nagy versenyen van és tudja, hogy mennyien szorítanak neki, az mindig nagy motiváció. Egy ilyen város, mint Szeged sokkal inkább összetartóbb, mint bármelyik.

molnárék: Szia Atis! Gratulálunk az eredményedhez, tudtuk hogy megcsinálod!:) Mondd mióta viselsz fogszabályzót? Puszi Molnárék.

Vajda Attila: Lassan három hónapja viselem. Fontosnak tartom, a versenyzésben és a magánéletben sem zavar.

Vajda Attila webcíme: www.szegedkenu.hu
Vajda Attila webcíme: www.szegedkenu.hu

Csezso74: eloszor is gratulalok a fantasztikus eredmeny(ek)hez - 500-on is dontosnek lenni teljesitmeny. Engem igazabol az erdekelne, hogy miert volt rajtad, illetve sok mas sportolon kek szinu festekszeru valami? Volt akin pl. mas szinut lattam.

Vajda Attila: Sziasztok, megérkeztem. Igyekszem mindenkinek válaszolni. Ami a kérdesed illeti: az nem festék, hanem egy speciális szalag, ami az izmokat tartja tónusban. Ha fáj valami izomcsoport, akkor azzal lehet tompítani a fájdalmat.

Megérkezett szerkesztőségünkbe Vajda Attila, máris elkezdjük az interjút. 

Elnézésüket kérjük, 10-15 percet csúszni fog az interjú, mert Attila autója dugóba került a belvárosban, de már útban van a sajtóház felé. Addig is kérdezzenek bátran olimpiai bajnokunktól! Vajda Attila az ötös pályán - mint Pekingben 1000 méteren - hamarosan startolunk.

A pekingi ötkarikás játékok szegedi aranyérmese, Vajda Attila kenus lesz a vendégünk csütörtök déltől 13 óráig. A kommentek között máris felteheti kérdését olimpiai bajnokunknak. A kérdéseket beküldők között Vajda Attila átal aláírt autogramkártyákat sorsolunk ki.

Kedden reggel negyed hét után néhány perccel érkezett meg Pekingből a legeredményesebb magyar sportolókat szállító Aranygép. A szegedi olimpai bajnokot Szőregen is nagyon sokan várták.


A fáradt bajnok délután egy órakor érkezett haza.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Haim Beáta 2008. augusztus 28. 13:46
  „Szia Attila!
  Szívből gratulálok az olimpiai aranyodhoz! ^^
  Mennyire tudtad megszokni a kínai életmódot ? Gondolok így az időeltolódásra, ételekre, az emberek viselkedésére ^^ Szívesen visszamennél még Pekingbe, vagy Kína bármelyik pontjába ? ^^”
 • 25. imre30 2008. augusztus 28. 12:38
  „Szia Attila !

  Gratulálok !
  Érezni lehetett a magyar olimpikonok táborában az "aranyvárást" ? Nyomaszt vagy "doppingol" inkább az efféle "elvárás" ?”
 • 24. k 2008. augusztus 28. 12:32
  „Nagy voltál grat.!
  A következő olimpián is indulsz?
  Az utánpotlással hogy álltok, nem tudom mennyire támogatnak titeket a szponzorok, ill. a város?

  Üdv további minden jót!”
 • 23. kisscsilagg 2008. augusztus 28. 12:26
  „Attila!
  Hányat tudsz dekázni?”
 • 22. vadvirag 2008. augusztus 28. 12:23
  „Attila!
  Igaz-e, hogy igaz?
  Válaszod várom!”
 • 21. darren 2008. augusztus 28. 12:22
  „Igaz a hír, hogy Pusztamérges megye hármas focicsapatába igazolsz, amíg nincsenek versenyek?”
 • 20. m. alex 2008. augusztus 28. 12:18
  „Szia Attila!
  Először is gratulálok az olimpiai aranyérmedhez, te vagy a legjobb!!
  Ha lehetne egy kívánságom, akkor az most az lenne h kapjak tőled egy autogrammot=).. de tudod hogy ez nem csak úgy megy, mivel csak kisorsolnak páart. De remélem hogy én is benne leszek azok a szerencsések közt akik megőrizhetik Magyarország legjobb kajak-kenusának az aláírását. Előre is köszönöm.
  És sok sikert a jövőben is így tovább!!”
 • 19. princesad 2008. augusztus 28. 12:16
  „először is nagyon gratulálok az olimpia szereplésedhez! :)
  én sajnos a munkahelyemből kifolyólag, csak a híreket tudtam frissíteni 20 másodpercenként élőben, de így is lerágtam az összes körmöm! :)
  az érdekelne még, hogy hogy sikerült a záróünnepség Pekingben?
  jó pihenést kívánok! :)”
 • 18. kate 2008. augusztus 28. 11:52
  „Attila!
  Maradj mindig ilyen csodálatos ember, mint amilyen most vagy!Nagyon büszkék vagyunk Rád!Köszönjük, hogy képviselted nemzetünket az olimpián, és teljesítményed miatt az egész világ erre a kis országra figyelt. A legjobb vagy a világon, hogyan éled ezt meg? Számítottál ilyen fogadtatásra? Kívánom, hogy még sok világversenyről és olimpiáról hozd el a lecsillogóbb érmet! :)”
 • 17. Ferrari 2008. augusztus 28. 11:30
  „Szia!!

  Milyen viszonyban vagy pl: Natasával vagy Kovács Katival?
  És gratulálok”
 • 16. boka 2008. augusztus 28. 11:26
  „Átigazolnak-e Szegedre ismert kajak-kenusok? Tudsz erről valamit?”
 • 15. gyurcsány 2008. augusztus 28. 11:16
  „Persze most az egész ország büszke rátok,sőt a Feri bá még gratulált is Neked,de én még szurkolok,hogy az aranyért járo állami támogatást is megkapjátok küzdelem nélkül.
  Szép volt,de ez szinte már eleve nem volt titok tudtuk hogy a KAJAK-KENU hozza amit elvárunk.”
 • 14. kertesz 2008. augusztus 28. 11:11
  „Helló!

  A sikert teljes mértékben a saját érdemednek tartod, vagy vannak olyan emberek is, akik nélkül ez az arany nem jöhetett volna össze?

  Tudsz szerény is lenni, vagy az az az "elszállós" fajta vagy?”
 • 13. mukkné 2008. augusztus 28. 10:05
  „Szia Attila!A versenyeken kívül mennyit sikerült látnod Pekingből,Kínából,a kínai emberek életéből?”
 • 12. mai 2008. augusztus 28. 09:37
  „Gratulálok Attila és köszönöm az aranyat 1000-en. Gondolom más lélektani állapotban lettél volna 500-on, ha azzal kezdődött volna számodra az olimpiai döntőbeli szereplés. Haraptál volna, mint tetted azt a középfutamban. Mert ott beleadtál apait-anyait.
  Imre”
 • 11. Nik 2008. augusztus 28. 01:00
  „Szia Attila!

  Gratulálok a sikeredhez, remélem még sokszor fogunk látni ilyen boldognak, mint a pénteki döntő után.
  Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan fogod kipihenni az elmúlt hónapok munkájának fáradalmait?

  Niki”
 • 10. mukk 2008. augusztus 28. 00:11
  „Fantasztikus élmény volt a győzelmed,Attila!!Köszönjük,csak így tovább! Mikor érezted az 1000-es futam alatt azt,hogy megvan vagy meglesz az első hely?”
 • 9. dasza 2008. augusztus 27. 22:29
  „Attila!
  Ezen az olimpián egy hét után már nagyon rosszkedvűek voltunk, hogy mindenhol csak kicsúszik a magyarok kezéből az érem, vagy a dobogós lehetőség. Aztán csak jött a Te számod és meglett az első magyar arany egy SZEGEDITŐL!!
  Hihetetlenül büszkék vagyunk Rád és NAGYON KÖSZÖNJÜK ezt a csodálatos élményt!!”
 • 8. Tarjányi Martin 2008. augusztus 27. 20:21
  „Hello Kenucsászár!
  Azt szeretném kérdezni hogy az 1000-es futam megnyerése után hogy és milyen céllal álltál oda az 500-as futamhoz?
  Szőreg, Szeged és Magyarország büszke rád.
  Remélem Londonban is a dobogó tetején állsz majd(talán 2-szer is).
  Martin”
 • 7. magarok 2008. augusztus 27. 19:41
  „Sziasztok, engem az érdekelne találkoztál-e ismert nemzetközi sztárral az olimpiai faluban és ha igen , hogyan viselkedett...
  Gratulálok, nagyon büszke vagyok rád...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN: egy drogost és egy közveszélyes fiatalt állítottak elő

Két embert kellett előállítania a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársainak a SZIN nulladik napján. Tovább olvasom