Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Vajda Attilát is kitüntették az egyetem napján

Szeged - Tiszteletbeli doktori címeket, elismeréseket adományozott az egyetem napján a Szegedi Tudományegyetem szenátusa a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Egyesült államokbeli, francia és japán kutatókat avatott tegnap tiszteletbeli doktoraivá a Szegedi Tudományegyetem szenátusa a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az egyetem napján Szabó Gábor rektor Doctor Honoris Causa címet adományozott Thomas Frederick George, André Séguenny, Masao Norita és Fujio Mizukami egyetemi tanároknak – utóbbiak feleségei kimonóban ültek a kongresszusi teremben.

– Az SZTE elkötelezett polgársága jól teszi a dolgát. A nemzetközi és a hazai tudományos közvélemény egyetemünket a térség egyik vezető intézményeként ismeri, olyan műhelyként, mely dinamikus fejlődésében is hű marad hagyományos értékeihez – hangsúlyozta köszöntőjében Szabó Gábor. – A tudomány felelőssége óriási, mikor a világ és az emberiség nagy kérdéseire szolgál hasznos válasszal, mikor részt vállal közös gondjaink megoldásában. Ahogy óriási egy egyetem felelőssége, amikor oktató-kutató munkája mellett a régió központjaként innovációs tevékenységet is vállal – fogalmazott a rektor, „rangos tervek, tudományos vívmányok és közös sikerek" létrehozására buzdítva az egyetem polgárait.

A pekingi olimpiai bajnok, Vajda Attila Pro Universitate díjat vehetett át Szabó Gábortól, a Szegedi Tudományegyetem rektorától. Fotó: Frank Yvette
A pekingi olimpiai bajnok, Vajda Attila Pro Universitate díjat vehetett át Szabó Gábortól, a Szegedi Tudományegyetem rektorától. Fotó: Frank Yvette

Majd további kitüntetéseket adományozott: Giuseppe Benagiano egyetemi tanárnak Senator Honoris Causa címet, Ruszoly Józsefnek és Túri Sándornak Klebelsberg Kunó-díjat. Az elismerés emerita fokozatát Tényi Mária, a Mecénás-díjat Gerbrandt Redmer de Boer, a Sole MiZo Zrt. vezérigazgatója kapta. Kristó Gyula-díjat kapott Weisz Boglárka és Kiss Gergely, egyetemi tanár kinevezést vehetett át Vígh Éva és Winkler István. A szenátus Pro Universitate Díjat adományozott Anderle Ádámnak, Czagány Lászlónak, Julesz Jánosnak, Keveiné Bárány Ilonának és Vajda Attila olimpiai bajnok kenusnak, egyetemi hallgatónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó ház mintát ad

Szeged - Játékra hívjuk olvasóinkat: keressük együtt Csongrád megye legszebb épületeit! A környezeti… Tovább olvasom