Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Választás április 11-én - megyei képviselők a kampányról

Szeged - Április 11-ére írta ki a magyarországi országgyűlési választás első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök. Ezzel hivatalosan is elkezdődött a kampány. A programok és egyéniségek most induló versenyéről a legnagyobb pártok egy-egy megyei képviselőjelöltjét kérdeztük.
Nógrádi Zoltán, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője, Mórahalom polgármestere: – Egyetértek a köztársasági elnökkel: mielőbb választhassunk, hogy új, a jelenleginél sikeresebb, az emberek és a mindennapok problémáira választ adó kormánya lehessen az országnak. Rövid és remélem, olcsó kampány lesz a most induló, amely nem mélyíti el az ellentéteket, és nem növeli a választók politikai kiábrándultságát! Számomra az elmúlt négy év is kampánymenetben telt, nem számítok több rendezvényre, de a most következők tétje nagyobb. Polgármesterként is kötelességem, hogy – mint eddig – mindent megtegyek az emberekért és a változásért.

Molnár Áron, a Jobbik algyői politikusa: – Régóta emlegetett időpontra tette a választást az államfő, de kampányunkat már január 16-án elkezdtük a programunk ismertetésével. Vasárnapi szegedi kampánynyitónkon megmutatjuk: szervezetünk és programunk bemutatására koncentrálunk. Már elkezdtem saját kampánykörutam, a fórumozást, vagyis az emberekkel való személyes találkozást. De fontos szerepet szánok a tájékoztatásban a nevemen futó honlapnak is, amelynek tartalmát folyamatosan frissítem. A plakátozásban, szórólapozásban pedig sokan segítenek, az én dolgom: felkészülés a feladatra.

Tímárné Horváth Magdolna, az MDF szegedi elnöke: – Üdvözöljük, hogy a köztársasági elnök a lehető leghamarabbi időpontra írta ki az országgyűlési választásokat. Tőlünk idegen a személyeskedő, mocskolódó hangnem. Tisztességes, hiteles és szakszerű programunkat pozitív hangvételű, fiatalos kampánnyal kívánjuk népszerűsíteni – az ország, a város, az emberek érdekében. A kampány nagy terhet, 24 órás készenlétet jelent. Jómagam fontosnak tartom, hogy minél több nő is szerepet vállaljon a közéletben, mert részvételi arányunk növekedésével együtt nőne a tolerancia.

Kozma József, az MSZP országgyűlési képviselője: – Tudomásul vettem a köztársasági elnök döntését, hosszú hónapok óta várható volt ez az időpont. A választást akkor kell megnyerni, amikorra az államfő kiírja a voksolás időpontját. Remélem, tisztességes lesz a kampány, eddigi teljesítmények, programok és tervek összehasonlítására alkalmas, a választók döntését segítő, valódi vitákat szeretnék! Eddig kampányfőnökként, területi pártelnökként vettem részt e munkában, most először egyéni képviselőjelöltként. Arra számítok, ezt követően is minden percem és órám az emberek szolgálatáról szól.

Határidők

Január 22–étől április 9-én éjfélig: Választási kampány. Február 8–12.: A mintegy 8 millió választójogosult kézhez kapja a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést (a kopogtatócédulát) és az ajánlószelvényt. Március 19-éig: A jelöltek gyűjthetik az ajánlószelvényeket. Március 22-éig: A területi listákat kell bejelenteni a területi választási bizottságoknál. Március 23-áig: Be kell jelenteni az Országos Választási Bizottságnál az országos listát. Április 11.: A rendszerváltozás utáni hatodik országgyűlési képviselőválasztás első fordulója. Április 25.: A választás második fordulója.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. Cactus 2010. január 25. 11:37
  „csakmert az előző cikknél ez megosztotta a hozzászólókat...igen, lehet külföldön szavazni: (itt a levél az OVB-től)

  "Tisztelt *** Úr!

  Elektronikus úton érkezett levelére hivatkozva az alábbiakról tájékoztatom.

  A választás napján külföldön tartózkodó választópolgárok a Magyar Köztársaság nagykövetségein, főkonzulátusain szavazhatnak abban az esetben, ha szerepelnek a külképviseleti névjegyzéken.

  A külképviseleti névjegyzékbe való felvételét - az országgyűlési képviselők választásának kitűzését követően - személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással rendelkező meghatalmazott útján kérheti az Ön lakóhelye szerinti helyi választási iroda vezetőjétől (a települési jegyzőtől) a választás első fordulóját (a magyarországi szavazás napját) megelőző 23. napon 16 óráig. A kérelem ajánlott levélben is benyújtható úgy, hogy az legkésőbb a fenti határidőig megérkezzen a helyi választási irodába. A határidő jogvesztő, ezt követően választópolgárt a külképviseleti névjegyzékbe nem lehet felvenni.

  Amennyiben a választópolgár a kérelmet meghatalmazott útján nyújtja be, a meghatalmazás akkor fogadható el, ha a választópolgár a meghatalmazást saját kezűleg írta és aláírta. Ha a meghatalmazás nem saját kezűleg került megírásra, azon - a választópolgár aláírása mellett - szükséges két tanú nevének és lakóhelyének feltüntetése, továbbá a tanúk aláírása is.

  A kérelmet az erre rendszeresített nyomtatvány kitöltésével (http://www.valasztas.hu/hu/download/135/mell_04_minta_kuvi_felveteli_kerelem.pdf) vagy a nyomtatványon szereplő adatok megadásával lehet benyújtani. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező:

  ? családi és utónevét,
  ? személyi azonosítóját,
  ? születési helyét és idejét,
  ? anyja nevét,
  ? magyarországi lakcímét, továbbá
  ? annak a külképviseletnek a megjelölését, ahol a kérelmező a választójogát gyakorolni kívánja,
  ? azt, hogy a választás első, második vagy mindkét fordulójára kéri felvételét, valamint
  ? a kérelmező külföldi értesítési címét, ha a helyi választási iroda vezetőjének döntéséről szóló értesítés kézbesítését nem a magyarországi lakcímére kéri.

  Felhívom a figyelmét, hogy külföldön (*** [adott ország]) az első fordulóban a magyarországi szavazás napját megelőző 7. napon, helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet szavazni; a második forduló a magyarországi második fordulóval megegyező napon van.

  A külképviseleti szavazás helyéről, idejéről és egyéb hasznos információkról - a választás kitűzését követően - a www.valasztas.hu oldalon tájékozódhat.

  Üdvözlettel:

  Választási Információs Szolgálat"”
 • 105. sala11 2010. január 24. 16:42
  „Nem muszály a "szegfű", a "narancs" és a "csendőrsereg" közül választani. Vannak még tisztességes kis pártok, akik ha bekerülnek a parlamentbe féken tarthatják az indulatokat ill. szinesebbé tehetik a nép akaratát képviselve. Meg kell szüntetni az állandó mocskolódást, végre meg kell szavaztatni a kisebb parlamentet, fizetésüket pár évre be kell betonozni úgy mint a miénket, új alkotmányt kell létrehozni, hogy a kiskapuk végre eltünjenek, eltörölni a pártok állami támogatását, elszámoltatni a gazdaság összeomlásáért és a társadalom elszegényedéséért felelős személyeket. Valódi népképviseletet akarunk mondvacsinált demokrácia helyett. Ennek eléréséhez erős civil társadalmat hozunk létre. És nem utolsósorban meg kell emelni a női képviselők számát, ami a Civil Mozgalom esetében eléri a 40%-ot. Seres Mária féle civilmozgalom indul a 2010-es választásokon. Akit érdekel itt elolvashatja az ezzel kapcsolatos cikket. http://www.metropol.hu/cikk/510628”
 • 104. flexsnake 2010. január 24. 16:00
  „http://www.youtube.com/watch?v=iFOChC-FskU
  Ne feledd! :D”
 • 103. flexsnake 2010. január 24. 15:57
  „96. az csak a jobbosok taktikája. A középnek nem kell kampány ;)”
 • 102. flexsnake 2010. január 24. 15:56
  „Majd a kommenteket ne felejtsétek el lekapcsolni a kampánycsend alatt :D

  99. a jobbik=mszp
  köszi nem kell.”
 • 101. N.P. 2010. január 24. 15:50
  „M@M 2010.01.24. 11:39
  Bocs. Pongyolán fogalmaztam. Nem rólad volt szó, hanem pld.: flexi klónjairól...”
 • 100. theseus 2010. január 24. 15:06
  „Cser-Palkovics: A nyugdíjpénztárak privatizációjára készül az MSZP
  2010. január 24. 11:17

  A Fidesz szerint az MSZP aláírásgyűjtő ívéből kiderül, hogy a szocialista párt nem tett le a nyugdíjpénztárak privatizációjáról.

  A Fidesszel ellentétben ugyanis az MSZP nem gyűjt aláírást a nyugdíjpénztárak privatizációja ellen - mondta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

  Véleménye szerint aki az MSZP-re szavaz, az a nyugdíjpénztárak privatizációjára adja voksát, ami veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeli nyugdíjasok járandóságát is.

  Cser-Palkovics tájékoztatóján emlékeztetett: a Fidesz azoknak az aláírására számít, akik egyetértenek a párttal abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat - így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját -, ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint hogy a gazdasági növekedés hozadékaiból a nyugdíjasok is megfelelő mértékben részesüljenek.

  Tehát míg a Fidesz nyugdíjas tagozata négy kérdésben gyűjt aláírást, addig az MSZP csak háromban - mondta, hozzátéve, hogy ,,ismételten lebuktak" a szocialisták. Cser-Palkovics hangsúlyozta, le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, és meg kell védeni a nyugdíjasokat az MSZP-től, illetve attól, hogy a szocialisták privatizálhassák a nyugdíjpénztárakat. ,,Aki nem akarja a nyugdíjpénztárak privatizációját, azt kérjük, hogy a Fidesz nyugdíjas tagozatának aláírásgyűjtő ívét írja alá" - közölte a helyettes szóvivő.

  A Fidesz nyugdíjas tagozata és az MSZP is szombaton közölte, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek nyugdíjügyben.

  (MTI)”
 • 99. dblaci 2010. január 24. 13:16
  „"vajon a Jobbik mint nemzet egyesítésért elkötelezett mit mondott a kettős állampolgárságra? ne törd a fejed, semmit.
  vajon a Jobbik mint az egészségügy jövőbeni rendberakója mit mondott a szociális népszavazásra? ne törd a fejed, semmit."

  Az elsőre nem kell válaszolnom, a legaktívabban gyűjtötték az aláírást, ragasztották a plakátokat.

  A kórházprivatizálás, rombolás ellen is gyűjtötte a Jobbik az aláírást, itt Szegeden is.

  Ez nem jött be. Az egyetlen nemzeti erő: A Jobbik.”
 • 98. M@M 2010. január 24. 11:39
  „Lehet,hogy félreértem, de én nem szoktam más név alatt kommentelni! Az ismeretségi körömben viszont van olyan újságíró, aki szorgalmasan gyakorolja ezt a szokást!
  Hangsúlyozni szeretném, hogy mélyen megvetem az ilyen embereket! Mert abban nincs semmi kivetni való, ha valaki kiáll a meggyőződése mellett, de ha köpönyeget forgat.................. sajnos ez évszázados magyar sajátosság! Mint ahogy a széthúzás is, meg a sunyiság is, meg a fizetett provokátorság!”
 • 97. N.P. 2010. január 24. 10:56
  „M@M 2010.01.24. 10:17

  És azokról a provokátorokról mi a véleményed, akik mások nickneveinek klónjai alatt sunyin kommentelnek?”
 • 96. M@M 2010. január 24. 10:17
  „Úgy veszem észre befutott az első provokátorok egyike, akikről a hírek szólnak! Ugyan hol is olvastam, hogy a szocik önkéntes provokátorokat szabadítanak az on line médiára??????? Szerény díjazás ellenében belekötnek az élő fába is és a végén kisorsolnak valami ajándékot a leg provokatívabbak között!!! Elindult a kampány emberek!!!”
 • 95. alak 2010. január 24. 09:32
  „"Újhelyi összevitatkozott Botka Lászlóval, szerinte igaza van Gyurcsány Ferencnek. Valóban végig hazudták az elmúlt 8 évet.és trükkök százai vetik be, hogy megtévesszék elbizonytalanítsák a választókat"
  Trükk:
  Új az ÁBC az MSZP -ben, ÚKB a szegediekért.
  Új párt a láthatáron a Centrum után most itt a Jobbik ami valójában Balik párt.
  vajon a Jobbik mint nemzet egyesítésért elkötelezett mit mondott a kettős állampolgárságra? ne törd a fejed, semmit.
  vajon a Jobbik mint az egészségügy jövőbeni rendberakója mit mondott a szociális népszavazásra? ne törd a fejed, semmit.
  Gondolkodj, te egy termékbemutatón vagy, mindjárt vetetnek veled valami kacatot! Úgy hívják BALIK
  Csak te jobbiknak hiszed. Tudod hogy ették meg a Kupa féle Centrum pártot? Hát így!”
 • 94. tintasbarns 2010. január 24. 08:14
  „Jóska levelet hozott a posta és az van benne tűnj el örökre.”
 • 93. madártej 2010. január 24. 08:13
  „Kozma minden perce és órája az emberek szolgálata lenne? Eddig se volt az, úgyhogy köszi, inkább menj pihenni vagy ahova akarsz, csak az ogy.-be ne, mert ebből csak még több elkúrás lesz, Jóska!”
 • 92. toxi_2 2010. január 24. 06:07
  „atv-n lesz kulturalis müsor is?nahát!ja persze milliárdokbol.”
 • 91. Logaritmus 2010. január 24. 05:57
  „Mekkora meglepetes!”
 • 90. gyorgy99 2010. január 24. 05:54
  „Egyéves, egymilliárd forintos szerződést kötne az ATV-vel turisztikai műsorok gyártására és sugárzására a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. További 300 milliót pedig egy állítólag jó szocialista kapcsolatokkal rendelkező üzletember tévétársaságának megvételére fordítanának. A nagybevásárlással egyidejüleg az alapítvány azon sajnálkozik, hogy nincs elég pénze a rászoruló családok üdülésének támogatására.

  http://index.hu/belfold/2010/01/23/egymilliard_forintnyi_kozpenzhez_juthat_az_atv/”
 • 89. gyorgy99 2010. január 24. 03:07
  „ime a fidesz.
  http://www.youtube.com/watch?v=QG2NMQ6VA3I&feature=player_embedded”
 • 88. Sziszifusz 2010. január 23. 22:30
  „A meddő vitáknak nem sok értelme van!
  1. A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetőjének 2009-es tájékoztatása szerint, a megválasztott képviselők, a magyar jog szerint semmilyen elszámolási kötelezettséggel nem tartoznak a választóiknak! (Ez a demokrácia hajnala című fejezet, de lehet, hogy továbbra is egypártrendszer van, csak több néven, de ugyanolyan körülmények között!)
  2. A december 1-én életbe lépett Lisszaboni Szerződés szerinti EU-ban a "Nemzeti Parlamenteknek" szinte minden vonatkozásban korlátozták, vagy teljesen elvették a döntési jogkörét! Marad a szubszidiaritás elve, ami kínál csekélyke lehetőségeket ugyan, de a golyóstollak és naptárak szétosztása után nem sok az önálló döntési lehetőség marad!
  3. Ahogy az 1949-es XX-ast, úgy az 1989. október 23-i "ideiglenes" Alkotmányt sem szavazta meg a párszáz pártokba tömörült "megélhetésin" kívül senki, így sem az EU belépés, sem a Lisszaboni Szerződés aláírása sem legitim! Különösen a 2002-es, de főleg a 2006-os, EU által is ismert választási csalás "fényében"! (Emlékeztetőül: a 2005-ös elszámolási hiány - kb. 1400 milliárd - indonéziai és egyéb eltüntetése miatt, az ország úgy szavazott, hogy az MSZP-SZDSZ bűnszövetkezet eltitkolta az ország valós gazdasági helyzetét. 2006-ban GYF, a lebukástól tartva egy "öszödi beszéddel" próbálta eltakarni a lopást, és polgárháborúra késztetni az országot, de minden igyekezete ellenére, nem jött össze!)

  Á "Parlament", jogalap nélküli képviselők, Alkotmányozó Nemzetgyűlés nélküli érvénytelen, Szovjetek által ránkerőszakolt, és azóta foltozott Alkotmány szerint fosztogatja az országot 20 éve, a posztkommunista rendszer bolsevik maradványaival, és a kitermelt politikai bélférgeivel!
  Aki közéjük áll, legyen az bármely "párt elkötelezettje", hazaáruló, de ne gondolja azt, hogy jogszerűen foglalhatja el nem megérdemelt, és főleg jogalap nélküli helyét a Parlamentben!”
 • 87. utazó81 2010. január 23. 20:26
  „Kertészke!
  Fizetni fog rögtön ha a húsos fazék közelébe kerűl.”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 6 órára lezárták az 55-ös utat, kamion az árokban

Teljes szélességében lezárták az 55-ös főutat a Maty-éri evezőspálya és a körforgalom között, hogy kiemeljék az árokba borult kamiont, amely vécécsészéket szállított. Tovább olvasom