Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Választási kampány a virtuális térben

Nem csak személyesen, vagy plakátokkal kampányolnak az őszi választás jelöltjei. A virtuális világban is keringtek kopogtatócédulát kérő SMS-ek, s egyre többen működtetnek internetes honlapot.
Néhány héttel ezelőtt a Jobbik küldött körlevelet a wiw.hu-n, ahol az ország internetezői kereshetik meg ismerőseiket, tarthatják barátaikkal a kapcsolatot. A szervezet azt írta az üzenőfalra: nagyszabású ajánlószelvény gyűjtést szerveznek, számítanak mindenkire. Támogatóikat arra kérték, üzenjenek, tudnak-e csatlakozni a kampányhoz. Az egyre népszerűbb honlapon a Fiatal Baloldal is megkereste szimpatizánsait azzal, hogy borítékolásra várják a lelkes aktivistákat.

A who is who, vagyis ki kicsoda? rövidítést takaró wiw.hu-n az utóbbi hónapokban sok politikus tűnt fel, és jelölgeti be sorra közeli és távolabbi ismerőseit. Az ember virtuális kampányra gyanakszik, amikor például Oláh János szegedi polgármesterjelölt lapjára kattint: augusztus végén regisztrált, s azóta már több mint négyszáz emberrel áll kapcsolatban. A fideszes politikusnak honlapja is van, a www.olahjanos.hu internetes portálon nemcsak életrajzát olvashatja az érdeklődő, hanem a polgármester-jelöltségről a nyilvánosságnak szánt gondolatait, valamint, Ez történt velem a héten címmel internetes naplóját, divatos szóval blogját is. Képgalériájában számos eseményen láthatjuk a politikust.

Kampányolás SMS-ben

Ismerősöm meséli: néhány hete, az ajánlószelvények gyűjtésének elején kapott egy SMS-t. A számára ismeretlen számról azt firtatta a feladó: hogyan kaphatja meg ajánlását. Másik ismerős állítja: mobiltelefonján többször felhívták, érdeklődve az iránt, leadta-e már ajánlószelvényét, és ha nem, kinek szánja. Mivel a kérdező nem árulta el, kinek a nevében kíváncsiskodik, ismerősöm lezárta a beszélgetést anélkül, hogy bármit is elárult volna politikai hovatartozásáról.

A portálon való ismerősszerzés lehetőségével azonban nem él sem a szabad demokraták támogatását élvező szocialista Botka László, sem az idén januárban megalapított Független Városi Szövetség–Magyar Egyesület polgármesterjelöltje, Dlusztus Imre. Az említett honlapon azonban számos szervezet jelen van, így például a szegedi Fidelitas, a Fiatal Baloldal és a Jobbik is.

A szegedi polgármesternek, Botka Lászlónak nincs saját honlapja, ám őt is megtalálhatjuk a virtuális világban: az MSZP internetes oldalán olvasható az életrajza, valamint egy cikk arról, hogy Szegeden a szocialisták ismét neki szavaztak bizalmat, őt indítják a polgármesteri posztért. Botka két köszöntő erejéig megjelenik a www.szegedvaros.hu -n, Szeged hivatalos honlapján is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már régóta ingyen ügyelnek

Három hónapja nem kapnak fizetést a szegedi központi ügyeletet ellátó háziorvosok, valamint… Tovább olvasom