Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Válságban is partner az UniCredit Bank

Szeged - Megyénkben öt fiókot is működtet az UniCredit, az ország egyik meghatározó – Közép- és Kelet-Európa piacvezető – bankja, mindezt úgy, hogy a válságban ügyfeleivel közösen keresi a rejtett tartalékokat.
– Az UniCredit az elsők között írta alá a közelmúltban elfogadott Magatartási Kódexet, és a PSZÁF által hatóságilag szigorúan ellenőrzött kidolgozási folyamatban magunk is érdemben hozzájárultunk ahhoz, hogy egy, az egész régiónkban élen járó, kemény jogszabályként működő új szabályozás jöjjön létre. Ezzel az egyenrangú ügyfélkapcsolatok és az átláthatóság szabályrendszere valósult meg – mondja Kementzey Ferenc ügyvezető igazgató –, amelynek értékrendje bankunk esetében szerencsére közel áll az UniCredit már korábban is alkalmazott gyakorlatához.

2008-ban az UniCredit Bank konszolidált mérlegfőösszegét 1762 milliárd forintra növelte, ügyfélköre több mint háromszázezresre bővült, és ma már 131 magyarországi fiók áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az ügyfél-elégedettségben szintén a piacvezetők közé tartozó UniCredit Bank a vállalati üzletágban a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt helyezett a szakmai tanácsadó munkára, a nagy- és középvállalati ügyfélkör kiszolgálására. A lakossági és kisvállalati üzletág elismerése, hogy „Az év bankja" versenyen kétéves rugalmas betétjével az UniCredit Bank győzött „Az év lakossági megtakarítási terméke 2008" kategóriában. Dinamikusan nőtt a bankügyeiket elektronikus csatornákon intézők száma is az üzletágban: a Telebank szolgáltatást igénybe vevők aránya 30 százalékkal, a kényelmes otthoni bankolást lehetővé tevő, éjjel-nappal rendelkezésre álló Internet Banking szolgáltatást használók száma közel 60 százalékkal növekedett 2008-ban. Kementzey Ferenc szerint igazán felhasználóbarát programok futnak, sőt a hazai kisvállalkozók előrébb járnak ebben, mint nyugati kollégáik. A magánszemélyeket is az elektronikus banki ügyintézés felé terelik, úgy tűnik, eredményesen.

Kedvező fogadtatása volt a bank 2008 januárjában elsőként bevezetett kezdeményezésének, amellyel betéti kártyás ügyfelei számára díjmentessé tette a készpénzfelvételt a bankautomatákból immár nemcsak itthon, hanem további 17 ország összesen több mint 16 ezer UniCredit-automatájából. Miután a bank – azon túl, hogy erős Németországban, Ausztriában és Olaszországban – számos környező államban is jelentős hálózattal bír, a magyar utazó könnyen talál automatát.

Az UniCredit Csoport teljes körűen jelen van Romániában, Horvátországban, Szerbiában is. A Szegeden három, Vásárhelyen és Szentesen 1-1 fiókkal rendelkező magyarországi bank ügyvezetője úgy látja, hogy a válságban a legfontosabb a költséghatékonyság és a fokozott együttgondolkodás a bank és az ügyfél között. „Vannak még tartalékok, nem merült ki minden lehetőség, partnerként segítünk azok felkutatásában."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üres telek marad a néhai Gyevi temető

Az egykori Gyevi temető 5 éve üres telkén mozgást láttunk: a garázssor felőli oldalon földmunkákat is végeztek. Tovább olvasom