Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Változások a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Csongrád megye - Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke több változásról is döntött augusztus 6-ával.
 A plébánosok közül Kalaman János Kunszentmártonról Kevermesre, Gyenes Csaba Kevermesről Tiszaszigetre került. 

Több plébániai kormányzót is érint a változás. Máté János Szegedről Tápéra, Fazakas Gusztáv Tiszaszigetről Elekre, Nagy Tibor Kistelekről Békésre (szeptember 15-étől), Forgó Miklós Sándorfalváról Kunszentmártonba, Laczkó István rendelkezési állományból Mezőberénybe, Jakab Zoltán Hódmezővásárhelyről Dombegyházára kerül, Szujó Antal pedig Mezőberényből az újkígyósi Szent Erzsébet Szeretetotthon lelkésze lesz. Száva Szabolcs betegszabadságra megy, Nagy József Békésről szeptember 15-ével nyugállományba vonul.

Oldallagos ellátásokról is döntött a megyés püspök. Székkutas plébániája Tótkomlóshoz, Sándorfalva plébániája pedig Szatymazhoz került. Balástyát Kistelek látja el, míg a hódmezővásárhelyi Szent István-plébánia a Szentháromság-plébániához tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsra jár a nagybani piac: szezonban már éjjel 2-kor sorban állnak a bejáratnál a vevők és az eladók

A dinnyeszezon csúcsán már túl van a szegedi nagybani piac, most burgonyából, hagymából és őszibarackból a legnagyobb a kínálat. Romániából, Miskolcról és Pécsről is jönnek a vevők, de a szegedi lakótelepi zöldséges is itt vásárol be. Tovább olvasom