Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Változtak az agrártámogatási határidők

Legkésőbb február közepéig be kell jelenteni, ha a támogatott földterület művelője vagy tulajdonosa megváltozott, és a kifizetési kérelmek határideje is új, azokat április 1. és május 15. között lehet beadni.
Megváltozik a Nemzeti vidékfejlesztési terv (NVT) alapján megvalósuló agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevétele. A tervek szerint hamarosan közzéteszik a módosított földművelésügyi minisztériumi (150/2004. számú) rendeletet. Azok a gazdák, akik eladták vagy átadták művelésre az agrár-környezetgazdálkodási támogatásban részesülő területeiket, szankció nélkül tehetik, ha azt bejelentik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH). Ha elmulasztják a bejelentést, akkor a felvett támogatások jogosulatlan kifizetésnek minősülnek, a gazdálkodás folytatója pedig nem kaphat további támogatásokat. A kötelezettségek átruházásáról legkésőbb február 15-éig kell nyilatkozni.

A kérelmeket formanyomtatványon lehet beadni postán vagy személyesen a kérelmező székhelye vagy lakhelye szerint illetékes megyei MVH-kirendeltségen. Fontos tudni: a vidékfejlesztési programban részt vevő földterület elhelyezkedése a támogatási időszak alatt nem változhat. Átruházni a támogatott létszámú állatállományt, illetve a támogatott területet lehet, és azt is legfeljebb egyszer. A programokban szereplő hatóanyagok felhasználását csávázószerként nem korlátozza a rendelet.

Új a határideje a támogatásokkal kapcsolatos kifizetési kérelmeknek is: április 1. és május 15. között lehet beadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak találgatják, kik jönnek Móravárosra

Egyelőre talány, hogy milyen áruházak költöznek Szegeden a Vadaspark lakópark és a Móravárosi körút… Tovább olvasom