Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Vámosmérleg: 28 milliárdos bevétel

Illegálisan behozott cigarettát négyszázmilliós értékben foglaltak le tavaly a vámosok, de ennél nagyobb fogás, egymilliárd forint értékű volt az elkobzott ruhanemű.
A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága tegnapi sajtótájékoztatóján Márkus András dandártábornok, regionális parancsnok elmondta: a régió 2005. évi vámbevétele meghaladta a tizenhárom-, jövedéki bevétele a tizenötmilliárd forintot. A legnagyobb forgalmat a régió három megyeszékhelye – Kecskemét, Békéscsaba és Szeged – közül utóbbi bonyolította le.

Az országba csempészni próbált áru mennyiségével kapcsolatban a parancsnok megjegyezte: évről évre nő. Ennek megfelelően a felderítések aránya is emelkedett: a parancsnokság 21 százalékos teljesítményével az országban második helyen áll. A dandártábornok elmondta, a jogsértések 85 százaléka az illegális cigarettaforgalomra korlátozódik. Az egyik legnagyobb fogást az a negyvenezer karton cigaretta jelentette, amit tavaly májusban Röszkénél koboztak el a vámosok. Cigarettát több mint négyszáz, kábítószert száz, védett természeti értékeket ötven, a kulturális javak körébe tartozó régiségeket ötmillió, márkavédett ruházati terméket egymilliárd forint értékben foglaltak le az elmúlt évben. Márkus András kiemelte a Mobil Ellenőrzési Csoport hatékonyságát, akik a régió területén bárhol felbukkanhatnak: tavaly 3334 ellenőrzésből 1234 esetben jártak el eredményesen. A parancsnokság az idén szolgáltatási szerepét kívánja erősíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpótlást kér a Szegeden élő görög trónörökös

A Szegeden élő Domonyi Zsuzsanna – aki a görög királyi család leszármazottjának tartja magát… Tovább olvasom