Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Van, aki már a nyárra gondol

Görögországba a nyári főszezonra már most alig lehet szabad helyet találni az utazási irodában. Ha megvan, hogy mikor és hova megyünk nyaralni, nem árt gyorsan cselekedni. Ezzel nemcsak bebiztosítjuk magunkat, hanem jelentős mennyiségű pénzt is megspórolhatunk.
– Január 9-én érkezett az első foglalásunk a görög Nei Poriba – utal Hegyesi Sándor, a Discos utazási iroda vezetője arra, hogy az emberek már több mint fél évvel utazásuk előtt elkezdték lefoglalni a nyári utakat. Legkapósabb természetesen a főszezon, ami július második felétől augusztus végéig tart.

– Egyes görögországi üdülővárosokba a július utolsó, illetve augusztus első hetében induló buszaink már most tele vannak – mondja az irodavezető. Hogy miért foglalják le az emberek több, mint fél évvel indulásuk előtt az időpontokat? A fő ok: anyagi.

Akár harminc százalékot is megspórolhat az utazás árából, aki tudatosan tervez. A már említett Nei Poriba például 38 ezer forintért mehetünk, ha a napokban lefoglaljuk utunkat. Ez pár héttel a nyaralás előtt, amellett, hogy közel sem biztos, hogy találunk szabad helyet, legalább tízezer
First minute

Az úgynevezett first minute utak három éve szerepelnek az irodák kínálatában. Egyelőre csak nyári utazásoknál hirdetik meg az előfoglalás lehetőségét, de Hegyesi Sándor szerint ez a jövőben változni fog. – Egy hónap múlva akár már szilveszteri utakat is tudunk ajánlani az ügyfeleknek, ezért valószínű, hogy hamarosan a téli utazásokat is egyre több iroda hirdeti meg előfoglalási kedvezménnyel – mondja az irodavezető.  
forinttal többe kerül.

Habálzi Marianna barátnőivel érkezett az irodába, konkrét tervekkel. – A görög Olimpic Beachre foglaltunk le utat a főszezonra. Úgy volt, hogy még csak nézelődünk, de megtudtuk, hogy már alig van hely. Így gyorsan pénzt vettem fel és kifizettem a negyvenszázalékos előleget. Augusztus 15-én indulunk a barátnőimmel, és az előfoglalási kedvezmény miatt fejenként tízezer forintot spóroltunk – mesélte.

Szabó Pálné az iroda ablaka előtt tanulmányozta a nyári lehetőségeket. – Tavaly addig gondolkodtunk, hogy hova menjünk, amíg mindenről lemaradtunk – mondja. A first minute utak azért jobbak, mint a last minute-ek, mert a kiválasztott időpontra minden családtagja szabaddá tudja tenni magát. – Most hét végén leülünk és eldöntjük, mikor utazzunk. A last minute utakra ugyan nagyobb a kedvezmény, de közel sem biztos, hogy annyi hely szabadul fel, ahányan menni szeretnénk. Emellett mindig „készenlétben" kell állni. Az előfoglalás, főleg ha dolgozik az ember, sokkal tervezhetőbb – mondja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszias hétvége lesz

Véglegesen még nem lehet eltemetni a telet, viszont jó hír a tavaszváróknak, hogy a következő két… Tovább olvasom