Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Vandálok romboltak a sándorfalvi játszótéren

Sándorfalva - Megrongálták vandálok Sándorfalva legnépszerűbb játszóterét, egy rugós hintát teljesen ki is törtek a helyéből. Az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett.
„Nyilván jó buli volt éjjel: a rugós játék kitörve, a pad feltépve, a játéktároló ripityára szedve, a kukák kifordítva a fém tartószerkezetből. Még a beton virágtárolók is rongálás áldozatai lettek" – írta egy Facebook-csoportba bejegyzését egy sándorfalvi szülő a napokban. Amikor gyermekét elvitte a helyi, kiskörúti játszótérre, a pusztítás látványa fogadta. Az eset felháborította a helyieket – már csak azért is, mert ez a település legkedveltebb játszótere, a többség ide hozza gyermekét.

A rongálás nyomait tegnap délelőttre eltüntették, a rugós játékot pedig elszállították, így annak már csak hűlt helye volt a téren. A beton virágtartó azonban még mindig törötten áll a bejárat előtt, ahol egyébként ottjártunkkor is találtunk egy eldobott, üres sörösüveget.
Vandálok romboltak a sándorfalvi játszótéren. Fotó: Török János - GALÉRIA


– Felháborító, hogy ilyen előfordul! – fakadt ki Bertáné Czékus Zsanett, aki több másik anyukával tegnap délelőtt is oda vitte gyermekét. – A rugós játék még egy éve sem volt itt. Alig van a településen játszótér, és még azt is tönkreteszik!

Török Éva, Sándorfalva aljegyzője elmondta, a vandálok nagyjából 40 ezer forintos kárt okoztak. – Megtettük a rendőrségi feljelentést. A térfigyelő kamerák a rendőrséghez vannak bekötve, így arról nincs információnk, rögzítették-e az elkövetőket. Mindenesetre a tönkretett játékot igyekszünk a lehető leghamarabb megjavítva visszahelyezni, hogy a kicsik ismét tudják használni – mondta el az aljegyző.

Úgy tudjuk, egy helyi vállalkozó már föl is ajánlotta, hogy ingyen megjavítja a tönkretett játékokat, így a gyerekek hamarosan újra birtokba vehetik azokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél éven belül dönthetnek Botka László kihívójáról

Fél éven belül dönthetnek Botka László kihívójáról
Folyik a felkészülés a Szeged 2030 nevű konzultációra, jelenleg több név is felmerült a Fidesz… Tovább olvasom