Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Ványai Éva még nem döntött, visszalép-e

Az MDF-es Ványai Éva (képünkön) holnap jelenti be, hogy visszalép-e a szegedi 2-es választókerületben a fideszes Balogh László javára, aki a MIÉP-es szavazókra is számít a második fordulóban. A liberális Sándor Klára szerint a koalíciónak vannak tartalékai.
Fotó: Schmidt Andrea
Ványai Éva még nem döntött arról, hogy visszalép-e vagy sem a második fordulóban. Az MDF elnöksége azt javasolta hétfőn országgyűlési képviselőjelöltjeinek, hogy ne lépjenek vissza. Ványai 2082 szavazatot gyűjtött be az első körben, amivel a harmadik helyen végzett 5,1 százalékkal. Tegnap azzal hárította el érdeklődésünket, hogy „nem aktuális a kérdés". Annyit mondott csupán, hogy csütörtökön válaszol minden kérdésünkre, így arra is, hogy tárgyalt-e már Balogh Lászlóval, akivel évekig ült egy frakcióban a szegedi közgyűlésben. „Csütörtökön Budapesten egyeztetnek az állva maradt MDF-es jelöltek Dávid Ibolyával, addig nem nyilatkozom az ügyben" – közölte.

– Nem kerestem, nem tárgyaltam Ványai Évával – mondta érdeklődésünkre Balogh László. A Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint még korai megbeszélést kezdeményeznie. „Pesten van a fő tárgyalási folyamat, nem szabad alulról előzni" – hangsúlyozta Balogh. Hozzátette: Ványai Évával, valamint az MDF megyei és szegedi vezetőivel nagyon jók a személyes kapcsolatai. A fideszes jelölt állította, most jobb helyzetben van, mint négy vagy nyolc éve volt, mert nagyobbak a tartalékai. „Az egyesült baloldal annyi szavazatot kapott, mint én egyedül" – hangsúlyozta Balogh László, aki a második fordulóban számít a MIÉP-es, az MDF-es és a centrumos szavazókra. A fideszes jelölt elmondta, hogy nyugodt, méltóságteljes kampányt folytat a két forduló között. A jövő héten egy országosan ismert vezető fideszes politikus is besegít Baloghnak a kampányban. Azt nem árulta el a jelölt, hogy ki az illető.

A külföldön élők dönthetnek

A 2-es választókerületben nagyon szoros eredményt hozott az első forduló. Sándor Klára 23 szavazattal verte meg Balogh Lászlót. Politikai elemzők a második fordulóban is nagy versenyt és kis különbséget várnak. Reális az esélye, hogy a szavazást a külföldön voksoló nyolcvan szegedi dönti majd el. 
– Kuncze Gábor, Persányi Miklós, Botka László, Ujhelyi István és még sokan mások támogatnak a kampányban – mondta Sándor Klára. Az SZDSZ–MSZP képviselőjelöltje hangsúlyozta: nem változtat a kampánya hangnemén és stílusán, az továbbra is nyugodt és pozitív marad, a koalíció programját mutatja be a választókerületében. A liberális jelölt elmondta, hogy a már országgyűlésbe jutott két szegedi szocialista politikus kampánycsapata is segíti a munkáját. „Intenzívebb lesz a jelenlétünk, egyszerre több helyen is tudunk pultozni" – magyarázta Sándor Klára a két forduló közötti kampánystratégiát, amelynek hangsúlyos eleme, hogy vezető koalíciós politikusok, miniszterek látogatnak a választókerületbe. A liberális jelölt szerint vannak tartalékaik, hiszen sokan, akik szimpatizálnak a koalícióval, nem mentek el szavazni az első fordulóban. „Most azonban biztosan ott lesznek április 23-án" – mondta.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Közgarázd-ászok okosan gazdálkodtak

Harmadik helyezést ért el a szegedi Kőrösy szakközépiskola négy diákja a Magyar Nemzeti Bank… Tovább olvasom