Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Ványai visszalépett Oláh javára

Többször írtunk már a formálódó jobboldali összefogásról: tegnap sajtótájékoztatón bejelentették, hogy választási megállapodást kötött Szegeden a Fidesz-MPSZ, az MDF, a KDNP és az Együtt Szegedért Egyesület. Közös polgármesterjelöltjük Oláh János, a Fidesz helyi csoportjának elnöke.
– A jelenlegi MSZP–SZDSZ-es városvezetés leváltására szerződött a polgári oldal három pártja, a Fidesz-MPSZ, az MDF és a KDNP, valamint az Együtt Szegedért Egyesület – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Oláh János, aki a megállapodás értelmében a három párt és a civil szervezet közös polgármesterjelöltje. Oláh hozzátette: programjuk középpontjában a munkahelyteremtés és a város gazdasági helyzetének rendbetétele áll.

Ványai Éva (MDF), aki Kalmár Ferenccel (KDNP) és Bakai Csabával (Együtt Szegedért Egyesület) szintén részt vett a sajtótájékoztatón, azt mondta, összegyűjtötte a polgármester-jelöléshez szükséges kétezer ajánlószelvényt, de a város érdekében feltétel nélkül visszalépett. Kéri a szegedieket, Oláh Jánost támogassák.

A három párt és a civil szervezet megállapodott, hogy a Fidesz és a KDNP, valamint az MDF és az Együtt Szegedért Egyesület külön listát állít. A 25 választókörzetből tizennégyben a Fidesz–KDNP, ötben az MDF– Együtt Szegedért Egyesület indít jelöltet, hatban mindketten.

Valamennyien elhatárolódtak a szélsőségektől és a szélsőséges pártoktól, velük nem keresik a kapcsolatot, ugyanakkor várják a MIÉP, a Jobbik, sőt a baloldali szavazók támogatását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől járható a Bakay

Befejeződött a sínfelújítás a szegedi Kelemen utcán, a rakpartot viszont lezárták. Hétfőtől megint… Tovább olvasom