Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Váradi Roma Café az IH-ban

Szeged - Jókedvet kér a közönségtől, profi hangtechnikát a szervezőktől a Váradi Roma Café. A többszörösen platinalemezes együttessel pénteken találkozhatnak az IH Rendezvényközpontban.
Espresso című, áprilisban megjelent lemezéről játszik elsősorban Szegeden a Váradi Roma Café, de korábbi slágerek is előkerülnek pénteken az IH Rendezvényközpontban.

– Tényleg Al Di Meola nyitotta meg a házat? Őt nagyon szeretjük, játszunk is tőle egy feldolgozást, a Portofinót Belvárosi kávéház címen – lelkendezett Váradi Gyula, a többszörösen platinalemezes együttes egyik alapítója.

A Váradi Roma Café az Espressóval érkezik
A Váradi Roma Café az Espressóval érkezik

Az IH-ban a közönség ülni fog, de az énekes nem aggódik a hangulat miatt. Azt mondta: Szegeden máskor is előfordult már, hogy a nézők egyszerűen nem tudtak ülve maradni, és felálltak a koncert második felében – erre számítanak most is. A szervezőktől csupán a megfelelő hangtechnikát, a közönségtől a jókedvet várják el a zenészek.

A Váradi Roma Café tagjai Váradi Gyula és testvére, Váradi Róbert, mindkettő fia is játszik az együttesben: ifjabb Váradi Gyula és ifjabb Váradi Róbert. További tag az apák unokatestvére, Berki Artúr – ő a másik alapító –, valamint Botos Tibor. Az erős rokoni kötődés vagy csupán a zenei tudás miatt vált családi vállalkozássá a zenekar? – kérdeztük. Mindkettő fontos, de a rokoni szálnak, az összetartozásnak különösen nagy szerepe van az életünkben – mondta Váradi Gyula. Ifjabb Váradi Gyula, becenevén Pepe különben nem lesz itt a szegedi koncerten, a leukémiás fiú csontvelő-átültetést kapott – öccse volt a donor –, és bár a szervezete jól reagált, még nincs olyan egészségi állapotban, hogy fellépjen.

A 19 órakor kezdődő koncertre az IH Rendezvényközpontban és a Belvárosi moziban kaphatók jegyek kétezer forintért, a rendezvény napján 2400-ért.

A Café és a kávé

Sokat koncerteznek, előfordul, hogy naponta három fellépésük is van, ezért jól jön a koffein a Váradi Roma Cafénak. Az együttes tagjai közül legtöbben az eszpresszót szeretik tejjel és cukorral, Váradi Gyula a kapucsínóra szavaz.

Olvasóink írták

 • 9. heló 2008. szeptember 10. 22:04
  „Magyarország azon kevés hely közé tartozik a világban, ahol ha valakivel valami rossz történik, az felderíti az embereket, ha viszont valami jó, az feldúlja őket. Aki valami kiemelkedőt visz véghez, azt nem csodálják, hanem általában irigylik. A siker eleve gyanús. Ha valaki meggazdagodik, az emberek rögtön azt feltételezik, hogy lopta a pénzt, s ha netán ez bebizonyosodik, és az illető börtönbe kerül, akkor teljes körű a megelégedés.
  A magyarok tisztában vannak azzal, hogy le kellene szokniuk az irigykedésről, csak azt nem tudják, hogyan. Különben is, ha valakinek sikerülne erről leszoknia, azt is irigyelnék, így az egész dolog nem sokat érne.”
 • 8. hehe 2008. szeptember 10. 22:00
  „Egy népszerű régebbi vicc jól érzékelteti a magyarok viszonyát tragikus történelmük iránt:
  Bemegy egy magyar egy New York-i kalapüzletbe. Kalapot szeretne venni, de nincs elegendő dollárja, ezért megkérdezi, fizethet-e forintban.
  - Még sosem láttam magyar forintot - mondja a boltos. - Mutassa! - A magyar előkotor egy papír tízforintost.
  - Ki ez a fickó? - kérdi a boltos.
  - Petőfi Sándor, a legnagyobb magyar költő. Egyike volt a márciusi ifjaknak, akik kirobbantották az 1848-49-es szabadságharcot. A segesvári csatamezőn esett el, amikor az osztrákok és az oroszok leverték a függetlenségi harcot.
  - Istenem, micsoda szörnyűség... Na és ki ez itt a húszforintoson?
  - Ő Dózsa György, aki egy parasztlázadás élére állt a 16. században. A lázadást leverték, Dózsát kivégezték, izzó trónon megégették...
  - Na jó, jó. És ki van az ötvenesen?
  - Rákóczi Ferenc, egy másik sikertelen függetlenségi harc vezére. Törökországi száműzetésben kellett leélnie az életét.
  - Gondolhattam volna... És a százason?
  - Ő Kossuth Lajos, az 1848-49-es szabadságharc vezéralakja. A háború leverése után menekülnie kellett...
  - Jól van, drága barátom - vág a szavába a boltos -, fogja, itt a kalap ingyen, vigye csak.”
 • 7. hehe 2008. szeptember 10. 13:35
  „Ellenben a cigányok tudnak segílyen élni.”
 • 6. hehe 2008. szeptember 10. 10:12
  „A MAGYAROK NEM TUDNAK ZENÉLNI .”
 • 5. BK 2008. szeptember 10. 09:05
  „Na, itt bújik ki a szög a zsákból... Eddig nem az volt a gondotok, hogy egyikük sem dolgozik és keres pénzt tisztességesen? Tessék, itt vannak, ők úgy tűnik nekem, hogy dolgoznak, zenélnek, gyakorolnak, pénzt keresnek tisztességes úton. Ennyit rólatok, 1., 3., és 4.!”
 • 4. világos 2008. szeptember 10. 08:15
  „Nem az a baj,hogy zenélnek hanem,hogy ITT!!! nekem nagyon jó az igazi MAGYAR zene is.”
 • 3. kérdés 2008. szeptember 10. 07:57
  „a tököm tele van már a romák favorizálásával, minek dédelgetik őket annyira ??? annyira jók, vagy csak annyira ki van adva az irányelv a baloldali médiának ?”
 • 2. AN 2008. szeptember 10. 07:53
  „#1, hogy Te milyen hüle vagy.... Hallottad már őket zenélni egyáltalán? Nagyon jól képzett mindegyik.”
 • 1. namégezekis 2008. szeptember 10. 07:38
  „jó hogy jönnek, mehetnek egyenest a zsidófesztiválra a haverjaikhoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több cigi kerül vámoskézre

Csongrád megye - Egyre több csempészcigarettát sikerül lefülelniük a vámosoknak Csongrád megyében.… Tovább olvasom