Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Várakozás közben szakadt el a cérna

Röszke - A hazatérő bolgár és szerb vendégmunkások miatt sorok alakulhatnak ki a röszkei átkelőhelynél. Két autós tegnap összeveszett, és míg az egyik segítségért ment, a másik kiszúrta vetélytársa kocsijának gumijait.
A megyei rendőr-főkapitányság tegnap reggel óta azt ajánlja a rokonlátogatóba készülőknek, hogy a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőhely felé menjenek, ha biztosan és időben át akarnak jutni az úton. A hazatérő szerb és bolgár vendégmunkások miatt reggeltől sokat kellett várni, de információink szerint kora délutánra csökkent a sor.

A várakozás hangulatára jellemző, hogy két autós összeveszett a sorban. Az egyik azt feltételezte a másikról, hogy elé akart kerülni. Kis híján összeverekedtek. Amíg az egyik – egy osztrák honosságú Volkswagen vezetője – elment, hogy segítséget kérjen az átkelőhelyen dolgozó rendőröktől, valaki kivágta kocsijának mind a négy gumiját. A gazda feltételezte, hogy a tettes az lehetett, akivel összeveszett, ezért feljelentette.

Ennél több türelmet és fokozott figyelmet kérnek a rendőrök azoktól, akik az ünnepek idején az átkelőhöz közelednek, hiszen az út szélén veszteglő kamionok vezetői kisebb csoportokban beszélgetnek az autópálya szélső sávjában.

Jó tudni, hogy a tiszaszigeti átkelőhely reggel nyolctól délután négyig tart nyitva, és csak a magyar meg a szerb állampolgárok kelhetnek át itt.

Várható, hogy a húsvét miatt a román határszakaszon is tovább tart az átkelés, de a határrendészek itt nem számítanak fél óránál sokkal hosszabb várakozási időre. Ennek az az oka, hogy mivel Románia uniós tagország, itt egyszerűsített okmányellenőrzés zajlik. A magyar és a román állampolgárok a kiszombori átkelőt is használhatják, itt is reggel 8-tól délután 4-ig tart a szolgálat.

Olvasóink írták

 • 3. varadipal 2009. április 13. 11:29
  „Bo ne töketlenkedj, olvasd el mégegyszer az utolsó mondatot, és értelmezd a cikk összefüggésében. Érdemben:
  A bunkó szerb meg a bunkó bolgár nem talált közös nyelvet, csak bicskát.”
 • 2. tüsök 2009. április 12. 11:29
  „Ezek sem az idén barnultak le.”
 • 1. bo 2009. április 11. 19:19
  „Ej-ej DM! Már megint profi tájékoztatás! Utolsó mondat! http://www.kiszombor.hu/index_elemei/Page882.html Nem keverték össze véletlenül Tiszaszigettel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmzene és lemez Gyüdi Sándorral

Szeged - Több hangfelvétel is készült az elmúlt napokban a Szegedi Szimfonikus Zenekar székháza, a… Tovább olvasom