Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Varga Mihály: a kormány határozott célja a munkahelyteremtés

Szeged - A kormánynak határozott elképzelései és világos gazdaságpolitikai céljai vannak, amelyek központjában a munkahelyteremtés áll - jelentette ki Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Szegeden.
A kormány egymillió új munkahelyet kíván teremteni a következő tíz évben, azért éppen ennyit, mert Magyarország így érheti utol a hasonló nagyságú uniós tagállamok, Csehország vagy Portugália foglalkoztatási szintjét - mondta a politikus B. Nagy Lászlóval, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtóbeszélgetésen.

A foglalkoztatási adatok az országon belül jelentős eltérést mutatnak: a legrosszabb a helyzet Észak-Magyarországon, ahol 15 százalékos a munkanélküliség, a legjobb az ország középső részén, ahol csupán 6 százalék. A rosszabb foglalkoztatási helyzetű térségekbe kell koncentrálni a különböző lehetőségeket, sajnos a Dél-Alföld is ide tartozik - hangsúlyozta a politikus.

B. Nagy László országgyűlési képviselő kijelentette, a szegediek mindenekelőtt azt várják az önkormányzattól, hogy segítse a városban az új munkahelyek létrehozását.

A szegedi városházán külön csoport fog foglalkozni a potenciális befektetők felkutatásával, azzal, hogy minél több termelő beruházás érkezzen a településre és vonzáskörzetébe - mondta a politikus.

A polgármesterjelölt közölte, háromezer új munkahely létrehozását vállalja a következő négy évben. Ehhez a helyi szabályozás egyszerűsítésére, a bürokrácia csökkentésére van szükség, de kell a kormány támogatása is.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere elmondta, a homokháti kisváros az elmúlt években gyakran Szeged hiányosságait használta ki. A településen előbb volt ipari park, mint Szegeden, s akadt a megyeszékhely helyett Mórahalmot választó befektető is. A régiónak azonban Szeged és a környező települések szoros együttműködésére van szüksége, hogy föl tudja venni a versenyt Temesvárral vagy Araddal.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szatyi 2010. október 02. 19:52
  „"Ne a szocialista rémhírterjesztőkre hallgass, hanem a hiteles, közvetlen forrásokra."

  Ismer valaki ilyet - Magyarországon?”
 • 20. Agyalapi 2010. október 02. 14:33
  „Oszt ha nem teljesül az ígéret, akkor mi lesz? Erről beszéljen Varga úr!”
 • 19. tüsök 2010. október 02. 11:57
  „Minden kormány kitűzte zászlajára ezt a mondatot.Minden nagyobb párt volt kormányon.Két dolog nem sikerült nekik.Munkahelyteremtés, valamint a kisebbségiek helyzetének megoldása.Magyarországon ez lenne a legfontosabb feladat.”
 • 18. Léni 2010. október 01. 19:56
  „16.doors! Felszínesek az ismereteid kedvesem, mert az elmúlt 8 év alatt nem volt kétharmad
  többsége a koaliciónak!
  Horn Gyulánéknak volt nagyobb többsége mint most a Fidesznek, de szerintük a demokrácia nem
  arról szólt, hogy mindent letarolni maguk körül! Ez a különbség a szocik és a fideszesek között!!!
  Te is átmoshatnád az agyadat, hátha jobban megtelepednének benne az ismeretek!”
 • 17. saturnus 2010. október 01. 19:31
  „szegedi Innoratio Kutatóintézet felmérése szerint Botka lesz a polgármester, és a szocialisták a közgyűlésben is többséget szereznek. A biztos szavazó pártválasztók 54,62 százaléka a jelenlegi polgármestert, 41,15 százaléka pedig B. Nagy Lászlót támogatná a vasárnapi önkormányzati választáson. A cég szeptember 10-23 között, 503 véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakos megkérdezésével készítette reprezentatív felmérését, melynek hibahatára 4,5 százalék.

  A Századvég felmérése is Botka előnyét mutatja, igaz, ez csupán hajszálnyi. A teljes szegedi választóközönség körében Botka László 34, kihívója, B. Nagy László 29 százalékon áll. A részvételüket biztosra ígérő, pártot választó szavazók között a különbség már hibahatáron belüli, Botka 48-45-re vezet. A közvélemény-kutató mérései szerint a szeptember 20-24-e között felvett adatok alapján a részvételüket biztosra vevő szegediek egyharmada nem választott még a jelöltek között, azaz B. Nagynak van még esélye a fordításra.”
 • 16. doors 2010. október 01. 16:44
  „Léni!-Léni !!
  Hát az előző nyolc évben ugyan kinek volt abszolút többsége?? Minden megtehettek volna az elvtársaid, ha nem lettek volna elfoglalva a lopással, a lóvé kimenekítésével!

  Miröl beszélsz mosott agyú!!!”
 • 15. Léni 2010. október 01. 13:12
  „Thézeusz! Nem rémhírkeltők mondják azt, hogy ezzel az egykulcsos adózás bevezetésével
  CSAK A NAGYFIZETÉSŰEK A GAZDASOK JÁRNAK JÓL!NEKIK 16%-AL FOG A JÖVEDELMÜK NŐNI!
  EZT HOZZÁÉRTŐ SZAKEMBEREK ÁLLÍTJÁK PÁRTHOVATARTOZÁS NÉLKÜL!
  iNFORMÁLÓDJ TÖBB FELŐL, nem biztos, hogy az igazat szajkózzák bizonyos helyeket.”
 • 14. spiler 2010. október 01. 13:12
  „most akkor a vállalkozók vagy a kormány teremt munkát....fiúk tisztázni kéne”
 • 13. Léni 2010. október 01. 13:07
  „Mihály, Mihály! Az elmúlt nyolc évben miért tartottatok be minden olyan kezdeményezésnek ami
  fejlődést hozott volna, esetleg munkahelyet teremtett volna? Most egy másik országban éltek?
  Már nem a jelszó, hogy minél rosszabb, annál jobb! Kiszámoltátok már mennyi kárt okoztatok ezzel
  a viselkedéssel? Mennyi "csontváz" jönne ebből össze????”
 • 12. theseus 2010. október 01. 11:33
  „NE KOCKÁZTASSON! NE szavazzon egy Fidesz-ellenes, a kormánnyal szembemenő polgármesterre!
  SZAVAZZON SZEGEDRE, vagyis a kormánypárti jelöltre, hogy végre a város is nyertes legyen!

  10. Punisher 2010.10.01. 11: Akkor már hívhatod is a költöztetőket.

  2: A 16%-os adókulcs mindenkinek csökkentést jelent, ráadásul a családi adózást is bevezetik. Ne a szocialista rémhírterjesztőkre hallgass, hanem a hiteles, közvetlen forrásokra.”
 • 11. Commander-V2 2010. október 01. 11:16
  „Punisher, én B. Nagy arcképét látva már hányok.”
 • 10. Punisher 2010. október 01. 11:04
  „nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem kezd elegem lenni a negédesen mosolygó B. Nagy reklámokból...Ha polgármester lesz, én költöztetem a családomat....”
 • 9. Punisher 2010. október 01. 11:01
  „Misikém őszinteségből egyes! Ülj a helyedre!
  Nem készültél, a mai téma a radikális adócsökkentés volt, amely témából egy szót sem tudtál. Mentőkérdésként a 16 % adókulcs előnyeiről sem tudtál semmit!

  Monnnnyyyon leeee!”
 • 8. jozko 2010. október 01. 10:43
  „"Nem elég a célt látni...
  Járható útja kell! "

  Idézet: Váci Mihálytól”
 • 7. Ebgondolat 2010. október 01. 10:09
  „Na most akkor van bojkott vagy nincs bojkott??? Ez is csak egy szánalmas próbálkozás volt?? Úgy látszik, elfogytak a plakátok, mert az Északi városrészben már csak egy vörös(!!) posztóra sikerült ráírni b nagy nevét!!! Persze, ezzel ez is teleragasztották az összes(!!) villanyoszlopot!!”
 • 6. Larsson 2010. október 01. 09:22
  „Azért, hogy eladják más csomagban! :(((((((((((((((”
 • 5. gavallér 2010. október 01. 09:15
  „Miért nem a "válság" előtt okoskodott ez a sok csalhatatlan okos tojás. Mindannyian stromanok akik csak az események után okosak . Úgy a legkönnyebb.
  Paraszt vakítás a munkahely "teremtés".”
 • 4. buliservice 2010. október 01. 08:22
  „nem értem mért kel megszüntetni a közmunka programot is rengeteg embernek volt lehetösége dolgozni teljesen megfujtják a magyar népet”
 • 3. saturnus 2010. október 01. 07:40
  „Munkahelyteremtés a fonalmentőben ugyan már az egy gályahalyónak megfelelő bér rabszolga munkahely ott nem fogyatékos emberek dolgoznak hanem emberi mivoltukban erőssen korlátozott vagy is ez a rendszerválltoztatás hozadéka az ,hogy munkanélkülivé tették az embereket és be vezették a minimálbér intézményét.Ott a Tavasz utcai fonalmentőben szabályosan lekussolják az embert míg ők a vezetők busás állami jövedelmet vesznek fel . Na ez a munkahelytermtés ezt lehet tőllük várni továbbra is.”
 • 2. Commander-V2 2010. október 01. 01:28
  „Irgumburgum, hol marad a beígért adócsökkentés?

  http://www.fn.hu/ado/20100616/orban_kalkulator_mennyit_kap_kezhez/

  Én jövőre kevesebbet fogok keresni!!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felméréskavalkád, választás előtt

Magas a szavazási hajlandóság Szegeden, a megkérdezettek 71,4 százaléka mondta, hogy biztosan voksol - többek között ez derült ki SZTE szociológiai tanszékének felméréséből. Tovább olvasom