Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Varga Mihály: Hova tűnt 6000 milliárd?

A jelenlegi kormány nagyobb államadósságot halmozott fel négy év alatt, mint a Kádár-kormány harminc alatt – mondta a domaszéki Rózsakert vendéglőben Varga Mihály, a Fidesz-MPSZ alelnöke. Aki mellett kampányolt, Balogh László képviselőjelölt városi rangot ígért Domaszéknek tegnap este.
Varga Mihály tegnap és Balogh László a domaszéki gyűlésen Fotó: Karnok Csaba
– A domaszékiek a választás első fordulójában a kormányváltás mellett tették le a voksukat – mondta Varga Mihály tegnap Domaszéken. A Rózsakert vendéglőben tartott lakossági fórumon a párt alelnöke a következő fordulóban is a szegedi 2-es számú választókerület fideszes jelöltjének, Balogh Lászlónak a támogatására szólította fel az egybegyűlteket. Varga Mihály szerint a jelenlegi kormány négy év alatt 5000 milliárd forintos hitelt vett fel, ami több, mint amit a Kádár-kormány halmozott fel harminc év alatt. „Ez a kormány eltitkolta a választások első fordulója előtt, hogy üres az államkassza. Most már tudjuk, miért. A felvett hitelek kamatait még a gyermekeink, unokáink is nyögik majd" – érvelt az alelnök.

– Fizetőssé akarják tenni az egészségügyet, aminek következtében lesznek majd szegény- és luxuskórházak. Nem szeretnék egy ilyen országban élni – mondta a politikus.

Balogh László arra kérte a domaszékieket, hogy a település jövőjét tartsák szem előtt a választáson. – Álmodják velem együtt, hogy Domaszék város legyen. Ha híre megy, hogy ezt meghirdettük, vállaljuk – mondta. – Ha vasárnap csak azok mennek el szavazni, akik az első fordulóban is a változás mellett voksoltak, megnyerhetjük – tette hozzá.

– Reméljük, a választások éjszakáján elővehetjük azt az üveg pezsgőt, amit az első forduló után visszatettünk a hűtőbe – búcsúzott Varga Mihály.

Elmarasztalták Baloghékat

Törvényt sértett Balogh László és Nógrádi Zoltán szórólapja – határozott tegnap este a Csongrád megyei 2. számú egyéni kerület választási bizottsága. A két fideszes jelölt aláírásával a napokban olyan röpcédulák jutottak el a választókhoz, amelyek arról szóltak, hogy Balogh vetélytársa, Sándor Klára az SZDSZ színeiben „már bejutott a törvényhozásba". Ez a kitétel a bizottság szerint sérti a választási eljárásról szóló törvényt, mert a választók ebből a mondatból azt a következtetést vonhatják le, hogy a második fordulóban Sándor Klárára már nem szükséges szavazni. Baloghot és Nógrádit eltiltották a további jogszabálysértéstől. A döntés ellen a területi választási bizottsághoz lehet fellebbezni.

A szórólapok miatt egyébként Tóth Károly, az MSZP kampányfőnöke és az SZDSZ-es Virág András juttatott el kifogást a bizottsághoz.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A… Tovább olvasom