Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Varga öt év után távozik a rádiótól

Varga Zoltánt, a Magyar Rádió Szegedi Körzeti Stúdiójának vezetőjét december huszonhetedikével felmentik a munkavégzés alól. A szerződést közös megegyezéssel bontják fel. Vargát január 1-jétől a közszolgálati rádió szolnoki stúdiójának vezetője, Bakos Csaba váltja a poszton.
A Magyar Rádió Szegedi Körzeti Stúdiójának vezetője, Varga Zoltán közel öt évig irányította a szerkesztőséget. A decemberben lejárt szerződését nem hosszabbították meg. Avanesian Alex, a MR regionális főszerkesztő-helyettese érdeklődésünkre meg is nevezte Varga utódját: január elsejétől a közszolgálati rádió szolnoki stúdiójának vezetője, Bakos Csaba kerül a posztra. – Bakos Csaba még nem kapta meg a kinevezéséről szóló értesítést, de már kipostáztuk a papírokat.

Az új stúdióvezető párhuzamosan vezeti majd a szolnoki szerkesztőséget is. Az első lépésben más személyi változást nem terveztünk – mondta el a főszerkesztő-helyettes. Avanesian Alextől azt is megtudtuk, hogy 2003 óta a regionális stúdiók ugyanazzal a költségvetéssel dolgoznak, ennek ellenére szeretnék fejleszteni a vidéki rádiózást. – Varga Zoltán munkájára a jövőben is számítanánk, Békés megyei tudósítóként foglalkoztatnánk – tette még hozzá a főszerkesztő-helyettes.

A Rádió 7 is változtat

A két frekvenciát is működtető hódmezővásárhelyi Rádió 7 december 31-ével szerződést bontott az eddigi főszerkesztővel, Martonosi Edittel. A cégvezetés megszüntette a főszerkesztői státust, és helyette programigazgatói posztot vezetett be, amelyet Szőke Róbert tölt be.

Varga Zoltán még nem döntött a folytatásról, több lehetőség közül is válogathat. – Továbbra is a médiában kívánok dolgozni, több ajánlatom is van, ezeket kell számba vennem. A Magyar Rádiónál csak január 31-én szűnik meg a munkaviszonyom, de mivel huszonhetedikével felmentenek a munkavégzés alól, már nem fogok dolgozni.

Az új stúdióvezetőt, Bakos Csabát is megkerestük telefonon, de ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni, erre csak akkor vállalkozik, ha már kézhez kapta a kinevezését. Bakos 2002 márciusa óta irányítja a Magyar Rádió szolnoki stúdiójának munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárgabarackbefőtt a hosszú nyakúba

Ószereseknél is vásárolhatunk karácsonyi ajándékot a hét végén a Dóm téren, a kézművessátrak mögött.… Tovább olvasom