Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Vári Éva Edith Piaf- estje a kisszínházban

Vári Éva (képünkön), a Budapesti Kamaraszínház népszerű színésznője már régóta hatalmas sikerrel játssza Edith Piaf-estjét, amit ma és holnap este fél 8-tól a kisszínházban láthat a szegedi közönség.
Bár országos népszerűségre csak nemrégiben tett szert Horváth Ádám Életképek című tévésorozata révén, Vári Évát régóta az ország legjobb színésznői között tartja számon a színházi szakma.

Ruttkai Ottó hívására érettségi után Kaposvárott kezdte pályáját, 1963-tól évtizedeken át a Pécsi Nemzeti Színház vezető művésze volt. Játszott operettet, musicalt, zenés vígjátékot, veretes drámát és mai abszurdot.

Mindenben sikere volt, a pécsiek rajongtak érte. Tizenkét évvel ezelőtt szerződött a Budapesti Kamaraszínház társulatához, ahol emlékezetes alakításokkal hívta fel magára a figyelmet, Martin Sherman Rose című monodrámájával még New Yorkba is eljutott. A címszerepet alakító Bodrogi Gyula partnere az utóbbi idők egyik legsikeresebb Miller-produkciójában, Az ügynök halálában, amit Alföldi Róbert rendezett. Legutóbb Bertók Lajossal Colin Higgins darabjával, a Herold és Mauddal hódította meg a közönséget.

Nemcsak színészkollégái, hanem a rendezők és a kritikusok is rajonganak érte. Sokáig óriási sikerrel játszotta Pam Gems Piaf című darabjának főszerepét, sokan egyenesen azt mondták róla: ő a magyar Piaf. Ezt a vélekedést erősíti Edith Piafról szóló önálló estje is: megdöbbentő átéléssel és őszinte hittel idézi fel a francia sanzon koronázatlan királynőjének tragikus sorsát, nehéz, ugyanakkor csodálatos életét; és persze a világhírű dalokat – Nem bánok semmit sem, Harmonikás, Idegen, Mylord, Padam, Himnusz a szerelemhez, Könyörgés, Várok rád –, amelyeket Silló István és a Budapesti Kamaraszínház zenekara közreműködésével hallhatunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosigazgató nélkül működik a rendelőintézet

Lemondott posztjáról a szegedi rendelőintézet orvosigazgatója. Varga Lajos azzal indokolta… Tovább olvasom