Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Variációk szilveszterre: futás, színház, buli

Csongrád megye - Csongrád megyében idén is tobzódunk a szilveszteri programokban. Makón és Szentesen még óévbúcsúztató futást is szerveznek, Hódmezővásárhelyen azonban idén elmarad a tűzijáték. Szegeden több tucat szórakozóhelyen rendeznek az év utolsó éjszakáján bulit – csak néhány helyet említve: a Number One-ban, a Zaccban és a Port Royalban is. Az sem marad le a fergeteges partiról, aki ezekről a helyekről kimarad – a Széchenyi téren utcabálon rophatja a dudával felszerelkezett tömeg.
– A Belvárosi mozi kávézójában, a Casablancában idén nem lesz szilveszteri buli – tudtuk meg Boros Gyulától, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. igazgatójától, aki elárulta: a rendezvények nem voltak nyereségesek, ezért döntöttek így.

Várják azonban a bulizókat az ifjúsági házba, ahol a földszinten és a nagyteremben is búcsúztatják az óévet. Előbbin egy szegedi tánciskola zártkörű összejövetelt tart, az emeletre azonban még szilveszter éjszakáján is szabad a bejárás.

A szervezők szerint félig nosztalgiabuli, félig bálszerű partira a belépő elővételben 7500, a helyszínen 9000 forintba kerül.

A buli este hétkor kezdődik, aki megéhezne a táncban – amelyhez Boki szolgáltatja a zenét –, szabadon fogyaszthat a svédasztalról: többek között töltött káposztát, pikáns mézes csülköt vagy falusi töltött sertésszeletet.

A Number One-ban is svédasztalról csipegethetnek az óévet búcsúztatók. Szeged egyik legnépszerűbb ingyenes szórakozóhelyére ezen a napon 13 ezer 333 forintért mehetünk be.

Szegeden, a Széchenyi téren lesz idén is az utcabál. Fotó: Segesvári Csaba
Szegeden, a Széchenyi téren lesz idén is az utcabál. Fotó: Segesvári Csaba

A jegyeket a helyszínen elővételben érdemes megvenni. Az emeleten lévő Zacc kávézóba ennél sokkal kevesebbért, ezer forintért engednek be. A belépőben egy ital ára és az éjféli virsli is szerepel.

A port royalbeli buli a drágább kategóriába tartozik: 11 ezer 800 forint a belépő, cserébe viszont három szinten szórakozhatunk.

Este héttől kifulladásig tart az óévbúcsúztató, amelyen 20 fogásos svédasztalos vacsorával várják a vendégeket, akiknek a talpalávalót a Coco Bongo játssza, a pincében pedig retrozenére rophatják.

Akik költségkímélőbb „görbe estét" szeretnének tartani, azok próbálkozhatnak például a Kölcsey utcai Propellerben, ahol nem kérnek belépőt, ám az italozóban érdemes előre asztalt foglalni.

Akik ücsörgés helyett az utcán köszöntenék az újévet, látogassanak ki a Széchenyi térre, ahol este 8 órától térzenével szórakoztatják a dudával felszerelkezett tömeget. Este 9 órától a Sheket zenél, 11-től pedig a United koncertezik.

Idén is lesz éjfélkor tűzijáték, majd United-koncert, hajnal 3-tól pedig utcabálra rophatják a szegediek az Útközbanddel.

Színházi program

A Szegedi Nemzeti Színházban 17 és 20 órától idén szilveszteri gálaestet nézhetnek meg az érdeklődők, akiket a szünetben egy pohár pezsgővel vendégel meg a színház. A Szegedi Operaház fantomja című műsorban ismert musical- és filmzenéket, valamint fülbemászó jazz klasszikusokat szólaltatnak meg a teátrum művészei. Az előadások után azonban idén nem tartanak állófogadást.

Hódmezővásárhelyen nem lesz városi buli

Nem lesz városi tűzijáték, sem pedig szilveszteri buli Vásárhelyen, újévi koncert viszont igen. Az önkormányzat, a Petőfi művelődési központ, valamint a Hódmezővásárhely Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány az idén is megrendezi hagyományos hangversenyét. Január 2-án délután 5 órától a Fekete Sas nagytermébe, a Városi Fúvószenekar koncertjére várják az érdeklődőket. Vezényel: Vágó János, közreműködnek a Calypso Tánc- és Mozgáskultúra Egyesület táncosai.

Futással búcsúztatják az óévet

A hagyományokhoz híven idén is szilveszteri futással búcsúztatják az óévet a Maros-parti városban, immáron tizenhetedik alkalommal. A futni vágyókat december 31-én délelőtt 11 órától várják a Szent János téren, a fürdő bejáratánál. E napon más önkormányzati rendezvényt nem tartanak a településen. Másnap, vagyis január elsején újévi koncertnek ad otthont 18 órától az Erdei János Városi Sportcsarnok. Elsőként Buzás Péter polgármester mond köszöntőt, majd fellép Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt musicalszínész. Közreműködik a Magán Zene- és Művészeti Iskola ifjúsági fúvószenekara Csikota József karnagyigazgató vezetésével.

Évbúcsúztató fúvószenekarral

Szentesen december 30-án kezdődik az óév búcsúztatása. Csongrádon futva kergethetik el az óesztendőt a vállalkozó kedvűek.

Szentesen a városi fúvószenekar mókát sem nélkülöző koncertet ad este 6 órától a sportcsarnokban. Az év utolsó napjának délelőttjén futásra is vállalkozhatnak a szentesiek: a helyi St. Jupát SE szervezésében a Dózsa-háztól indul majd a szilveszteri futam 11 órakor. A – 2 vagy 3,8 kilométeres – távot teljesítők között sorsolással döntik el, kiket díjaznak majd, illetve a jelmezes résztvevők közül a legötletesebbeket külön jutalmazzák.

DM/DV grafika
DM/DV grafika

Ez az év sem zárulhat tűzijáték nélkül: éjfélre a Kossuth térre várják a Szentesen ünneplőket, hogy gyönyörködhessenek a durrogó színpompában. December 30-án délután a Csemegi Károly könyvtárban a szilveszteri népszokásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők: szerencsemalac és kéményseprő csipeszfigura barkácsolása szerepel a hagyományőrző klub programjában. 31-én délelőtt a csongrádiak is futva kergethetik el az óesztendőt, 10 órától ugyanis futóversenyre várják a sportolni vágyókat az ifjúsági házhoz. Az indulók 2,4 és 7 kilométeres távot teljesíthetnek.

Olvasóink írták

 • 12. flexsnake 2009. december 30. 14:31
  „11. biztos nem fizettek érte.”
 • 11. senkiházi 2009. december 29. 23:01
  „huu ez a grafika annyira a pofájába vágja az embernek hogy szeged a korlátozott szórakozás városa. 160 ezres városban azért több esemény lesz aznap este. Akkor a többi kis helyek ahol belépős szilveszteri buli van pl: géniusz,mono,h2o,jate,szote,sing, aki kimard elnézést már szóra illetve grafikára sem érdemes? délmagyar komoly hirértékkel biró hirforrás.”
 • 10. varadipal 2009. december 28. 20:26
  „Utalás a címre: Jó ez a sorrend? Vagy inkább buli, utcai színjáték, futás üldözéssel, helybenjárás 2x2 méteren, Trombitáló autózás,józanodás, pengetés.Ez is benne lesz 13-ban, és /2 méteres vékony gumi/virsli is lesz.”
 • 9. flexsnake 2009. december 28. 19:45
  „moderálva sértő”
 • 8. kowalsky 2009. december 28. 18:36
  „Az utcabál is nagyon pontos. Max. 3-ig tart az utcabál, nem 3-kor kezdődik Elolvassátok, mielőtt leírjátok?”
 • 7. ava44 2009. december 28. 18:15
  „Nem értem miért is kellene óriási központi évbúcsúztató minden városban? A tüzijáték meg " ablakon kidobott" pénz. Sztem jól csinálják Vásárhelyen ( végre vmi jó ) a pénzt nem eldurrogtatni kell hanem a ogunkhoz verni. Ha hosszú évekig ezt csinálták volna most nem ott állna a város ahol áll.”
 • 6. senkiházi 2009. december 28. 16:57
  „én ott voltam a tavalyi bulin a beévárosi moziban s nagyon jól éreztem magam, sajnálom hogy idén elmarad.”
 • 5. flexsnake 2009. december 28. 14:38
  „,,Az emeleten lévő Zacc kávézóba ennél sokkal kevesebbért, ezer forintért engednek be. A belépőben egy ital ára és az éjféli virsli is szerepel."
  Az úgy elég jó :D De én Chivas Regal-t iszom, ugye nem baj? :D”
 • 4. flexsnake 2009. december 28. 14:35
  „hú micsoda programok a pórnépnek :D Névtelen nullákra csápolhatnak a minuszokban vagy a havi konyhapénzt verhetik el személyenként egy pár virslire meg egy akciós pezsgőre :D”
 • 3. Logaritmus 2009. december 28. 13:30
  „senkiházi: a Belvárosi mozi és az Ifjúsági Ház egy önkormányzati cég üzemeltetésében áll, és saját maguknak nem akarnak konkurenciát csinálni. Az IH-ban 3x annyi embert tudnak vendégül látni, a fiatalokat pedig "elszívja" az ÁTRIUM IKON, ZACC, Korzó, stb. Más: ki az a bal.asz, aki 13.000-ért majd a number1 pincéjében szeretne aszalódni? :D”
 • 2. senkiházi 2009. december 28. 12:38
  „Tavaly oriási buli volt a belvárosi moziban ami idén most elmarad...

  no comment.”
 • 1. pt 2009. december 28. 12:31
  „"A Belvárosi mozi kávézójában, a Casablancában idén nem lesz szilveszteri buli"

  "A tavalyihoz hasonlóan idén is nagy bulit rendeznek a szegedi Belvárosi moziban. "

  Kicsit ellentmondásos, nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kérdés, aki válaszol: Balázs Péter külügyminiszter

Röszke - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába… Tovább olvasom