Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Várják a vers- és prózamondókat

„Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából" címmel tizedik alkalommal rendezi meg a Baka István Alapítvány az 1995-ben elhunyt szegedi költőről elnevezett vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt, amelyre vasárnapig várják középiskolás és felnőtt kategóriában nem hivatásos vers- és prózamondók jelentkezését.
„Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából" címmel tizedik alkalommal rendezi meg a Baka István Alapítvány az 1995-ben elhunyt szegedi költőről elnevezett vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt, amelyre vasárnapig várják középiskolás és felnőtt kategóriában nem hivatásos vers- és prózamondók jelentkezését. A versenyzőknek három művet kell megtanulniuk: Baka István egyik művét, esetleg műfordítását, egy verset vagy prózát a magyar irodalomból, valamint egy kortárs magyar alkotást, amelyben kifejezésre jutnak a szerző hazájáról vagy 1956-ról megfogalmazott gondolatai. Egy-egy mű előadása nem haladhatja meg az 5 percet.

A döntőt november 11-én a szegedi Bartók Béla Művelődési Központban rendezik meg. Jelentkezni lehet levélben, faxon vagy e-mailben a név, életkor, iskola, felkészítő tanár, levelezési cím, telefon, e-mail és a választott művek listájával vasárnap estig. Cím: Baka István Alapítvány, 6723 Szeged, Molnár u. 4., vagy e-mail: baka-alapitvany@axelero.hu, honlap: www.baka.hu. Bartók Béla Művelődési Központ, 6720 Szeged, Vörösmarty u. 3., telefon: 62/475-190, fax: 62/426-008, e-mail: bbmk@tiszaportal.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Anna a Fidesz-frakció megyei közgyűlési elnökjelöltje

Magyar Annát jelöli a Fidesz a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki posztjára. A frakció erről a tegnap… Tovább olvasom