Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Városházi vita a hivatali létszámról

Újabb dolgozókat küldtek el a szegedi városházáról – állította tegnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz. Mózes Ervin jegyző határozottan cáfolta az ellenzéki vádakat.
– Újabb leépítések történtek a szegedi városházán, az előző héten az általános igazgatási irodától bocsátottak el embereket – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Kalmár Ferenc és Makrai László fideszes önkormányzati képviselő. Sérelmezték, hogy a leépítésről hivatalosan nem kaptak értesítést. A tájékoztatón a politikusok elmondták: a városházi leépítésekről úgy szereztek tudomást, hogy kerestek az irodán egy ügyintézőt, és azt mondták nekik, hogy az illető már nem dolgozik ott.

570, 470, 540 – sok, kevés, elegendő

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester 2003-ban úgy nyilatkozott, hogy amikor a szocialisták átvették a polgármesteri hivatalt a fideszes városvezetéstől, a közgyűlés által jóváhagyott 470 alkalmazott helyett 570-en dolgoztak az önkormányzatnál. Mózes Ervin ezzel kapcsolatosan azt mondta: az 570 indokolatlanul sok volt, a 470 pedig irreálisan kevés. A jelenlegi 540 dolgozó el tudja látni a feladatokat.

Mózes Ervin határozottan cáfolta az ellenzéki képviselők állítását. A képviselő-testület május 12-i ülésén döntött arról – mondta a jegyző –, hogy 547-ről 540-re csökkenti a hivatali létszámot. Május 22-ével elküldték a hét embert, további elbocsátások nem lesznek – jelentette ki a jegyző.

Mózes kérdésünkre, hogy a közigazgatási reform nem kényszeríti-e a szegedi önkormányzatot újabb létszámcsökkentésre, azt felelte: a hivatali létszámot a közgyűlés határozza meg. A kormány nem tud önkormányzati létszámcsökkentő döntést hozni. A városvezetés végiggondolta saját működését – mutatott rá –, és úgy döntött, 540 fővel működőképes lesz.


Fidesz: Csapó számoljon be

A fideszes képviselők tegnapi tájékoztatójukon arról is beszéltek, hogy szeretnék, ha Csapó Balázs lakossági érdekvédelmi megbízott a következő közgyűlésen beszámolna munkájáról. Szerintük Csapó posztja „a levegőben lógó köztisztviselői" poszt, munkakörét és működését a szervezeti és működési szabályzatnak kellene rögzítenie. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prometheus-érmet kapott Molnár Miklós

Prometheus-éremmel tüntették ki Molnár Miklóst (képünkön), a szegedi egyetem nyugalmazott docensét… Tovább olvasom