Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Városszerte nyírják a füvet

Városszerte nyírják a füvet
Szeged - Újabb állomásához érkezett a város tavaszi szépítése, negyven munkagéppel elkezdték a fűnyírást. Évente 5-8 alkalommal végzik el ezt a munkát a környezetgazdák, két hét, mire az egész várost végigjárják a munkagépekkel.
2 millió 700 ezer négyzetméteren kell lenyírni a füvet a városban – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetőjétől. Egyszerre dolgoznak több területen is, 8 nagy fűnyíró gépet, 16 motoros kézi kaszát és 16 tolós fűnyírót állítottak csatasorba, azaz 40 munkagéppel fogtak bele a munkába.

Első körben négy méter széles speciális adaptert szereltek a nagygépekre, amelynek segítségével a vakondtúrásokat és a lepépesedett gyepet lazították föl, hogy ne akadjanak bele a fűnyírók. Makrai elmondta, nincs prioritása egyik füves területnek sem, vagyis Dorozsmától Szőregig, Tarjántól a Móravárosi körútig egyszerre dolgoznak a cég munkatársai. – Egy ilyen, az egész várost lefedő kör két hét szokott lenni. Most először nyírjuk a füvet az idén, és ilyenkor a legnehezebb a dolgunk, hiszen a sok eső miatt gyorsan megnőtt a fű – magyarázta.

Időjárásfüggő, hogy éves szinten hányszor nyírják le a füvet Szegeden, 5–8 alkalom a jellemző a lehullott csapadék mennyiségétől és a nyári aszályos időszakoktól függően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A borászat fenegyerekei mutatkoztak Szegeden

A borászat fenegyerekei mutatkoztak Szegeden
A Válogatás borszaküzlet szervezésében szombaton a Szegedi DÓM Látogatóközpontban a magyar borászat… Tovább olvasom