Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Vásárhelyi festőé a közönségdíj

Szeged - Szegeden, a Reök-palotában szerdán adták át a 34. Nyári Tárlat közönségdíját: a Hódmezővásárhelyen élő Zoltai Attila festőművész Gyertyafényben III. című modern csendélete kapta a legtöbb szavazatot.
Utoljára rendezték meg idén a nyáron a Dugonics téri Olasz Kulturális Központban a város biennále jellegű képzőművészeti seregszemléjét. A 34. Nyári Tárlatnak két hónap alatt kétezer látogatója volt, kevesebb, mint a korábbi években. A nyári országos képzőművészeti kiállításokat ezentúl már nem az önkormányzat, hanem a Regionális Összművészeti Központot üzemeltető Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Kht. rendezi majd a felújított Reök-palotában.

Ezt Solymos László alpolgármester jelentette be tegnap, amikor köszöntötte az idei Nyári Tárlat közönségdíjasát, a Hódmezővásárhelyen élő Zoltai Attila festőművészt, akinek Gyertyafényben III. című modern csendélete 137 alkotó 191 munkája közül kapta a legtöbb szavazatot a látogatóktól. A közönségdíjat a felajánló Főszer Electric Zrt. vezérigazgatója, Lakatos Jenő adta át a kisteleki származású művésznek, aki 1994-ben szerzett rajz–földrajz szakos diplomát a szegedi tanárképzőn. Dér István és Novák András festőművész volt a két meghatározó mestere. Alkotóművészi pályáját tanári munkája mellett egy évtizede kezdte Hódmezővásárhelyen, nemrégiben Kisteleken rendezték meg jubileumi kiállítását.

– Nagyon meglepődtem, amikor felhívtak a jó hírrel, először nem is akartam elhinni, hogy vásárhelyiként én kaptam a legtöbb szavazatot Szegeden. Köszönöm a bizalmat, ez az elismerés a legközvetlenebb visszajelzés a közönségtől, örülök, hogy tetszett nekik modern csendéletem – mondta Zoltai Attila. A festőművész azt is elárulta: gyertya, szivar, régi zsebóra és whiskys lapos flaska mellett nem véletlenül szerepelnek roppant drága borkülönlegességek parafa dugói is az olajképen, hiszen egy emlékezetes borkóstolás adta számára az ihletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esetszámhoz kötnék a mellrákműtéti ellátást

Szeged - Jövőre a szaktárca tervei szerint már csak ott végezhetnek daganatos emlőműtéteket, ahol… Tovább olvasom