Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Vásári gyorsmérleg

A karácsonyi vásár kereskedői ma délutánig árulhatják portékáikat a Széchenyi és a Dugonics téren. Elégedettek-e idei forgalmukkal? A több mint hatvan kereskedő között akadt aki szép haszonnal zárt – mások nem találták meg számításukat.
Fábiánék Budapestről érkeztek Szegedre mindenféle nyalánkságot árulni. Pavilonjuk előtt többnyire hosszú sor állt. Három éve árulnak a karácsonyi vásárban, jövőre is jönni szeretnének. Bár sokszor esett az eső és nagy volt a sár, mondták, a vásárlókedvre ez alig volt hatással. Forgalmuk megfelelt elképzeléseiknek: szépen vitték a szaloncukrot és a gyümöcsöt – az aszalt eper, áfonya és szilva igazi slágernek számított. Tanúsíthatjuk: előbbiből mindössze két kosárral maradt, utóbbiakból is az utolsó kilókat pakolták ki.

A gyermekjátékokat áruló Banga András közel sem volt ennyire elégedett. A vásárhelyi eladó szerint az ilyen típusú ajándékokat az emberek a hipermarketekben és a Cserepes sori piacon vásárolták meg. – Jobban jártam volna ha otthon maradok – mondta. A zárás előtt pár nappal még egy „10 százalékos akció a teljes árukészletre" hirdető táblát is kirakott, a több ezer forintos játékok többsége ennek ellenére sem kelt el. Ettől függetlenül derűsen néz a jövőbe: a felhalmozott készleten tavaszi és nyári vásárokon próbál majd túladni.

A Dugonics téri kézművesvásár eladói is csekély haszonnal zártak. Bíbok Anikó gyöngyfűző Nagykőrösről jött Szegedre – eladott portékáiból jó ha az itteni szállást, helypénzt és az otthoni rezsit tudja fedezni. Úgy véli, nagy hiba volt a kézműveseket elvinni a Dóm térről, ahol tavaly olyan színvonalas programok várták a vásárlókat, amelyek vonzották a látogatókat. – A Széchenyi téri vásáron többször végigmentem: a legtöbb eladó kínai bóvlit árult. Jövőre csak akkor jövök Szegedre, ha a vásárt visszahelyezik a Dóm térre – mondta.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom