Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Vastaps, síró asszonyok köszöntötték a Fidesz elnökét

Több száz szimpatizáns várta tegnap Orbán Viktort, a Fidesz- MPSZ szegedi székházánál. A Fidesz elnöke Oláh János szegedi polgármesterjelölttel találkozott, majd a belvárosban tett rövid sétát, ahol egy nőtől sárga rózsát kapott.
Lelkes tömeg kísérte Orbán Viktort a Kárász utcán. Fotó: Karnok Csaba
Amikor tegnap délután Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke a párt szegedi Victor Hugo utcai székháza előtt kiszállt a kocsiból, felhangzott a vastaps, s vele együtt a biztatás: „Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!", „Isten éltessen!". Egy férfi azt kiáltotta neki: „Ötmillió koldus lesz az országban, ha nem teszel valamit, Viktor!" A megszólított így válaszolt: „Próbálkozunk."

Orbán rövid megbeszélést folytatott a Fidesz városi elnökével, Oláh Jánossal, aki egyben a Fidesz-MPSZ–KDNP által jelölt és az MDF–Együtt Szegedért Egyesület által támogatott polgármesterjelölt. Ezt követően a pártelnök sajtótájékoztatót tartott az újságíróknak az egészségügyről, majd sétára indult. A Victor Hugo utcában ekkor már az úttesten is álltak az emberek, több nő a könnyeivel küszködött. Rengetegen szorítottak kezet Orbánnal, aki Oláh Jánossal együtt a Kárász utca felé vette az irányt, megállításra kényszerítve több, egyébként nem türelmetlen autóst.
„Ha Gyurcsány lenne, már Újszegeden leállították volna a forgalmat!" – mondta egy narancssárga inges férfi. Egy nő rákontrázott: „Gyurcsány ki sem mer jönni az utcára!"

Orbán Viktor és Oláh János az újságírók gyűrűjében. Fotó: Karnok Csaba
Eközben Orbán Viktort és Oláh Jánost a villamossínek mellett állította meg a tömeg, gratulációkkal, meleg baráti kézfogásokkal, vállveregetésekkel biztatták a Fidesz országos, illetve városi elnökét a változásra. Egy nő sárga rózsát adott Orbánnak, aki mosolyogva mondott köszönő szavakat – taps kíséretében. Egy férfi azt kérdezte tőle, mikor lehetnek képviselők a magyar parlamentben a határon túli magyarok. Orbán így válaszolt: „Rajtunk nem fog múlni".

Az igazi ováció azonban a Kárász utcán tört ki, ahol többen felugrottak a cukrászda asztalai mellől, hogy kezet fogjanak Orbánnal, vagy csak váltsanak vele néhány szót.

„Viktor! Viktor!" – zúgta a több száz fősre gyarapodott tömeg, s a vastaps nem akart szűnni akkor sem, amikor egy szembe jövő nő megkérdezte: „Mit Viktoroztok, birkák?"

A Kölcsey utca sarkára érve az elnök megállt a Jó reggelt, Magyarország!-kiáltványhoz aláírást gyűjtők standjánál, majd a Dugonics térnél fejezte be a sétát. Itt kocsiba szállt, és az Alsóvárosi Kultúrházba ment, hogy találkozzon a párt aktivistáival. Megyei látogatását Hódmezővásárhelyen fejezte be.


Káosz az egészségügyben

Orbán Viktor szegedi sajtótájékoztatóján elmondta: a vizit díj, illetve az, hogy nem csak a patikák árulhatnak gyógyszereket, oda vezetett, hogy ma a magyar egészségügyben káosz uralkodik. Ezért a Fidesz kezdeményezte, hogy az Országgyűlés egészségügyi bizottsága haladéktalanul üljön össze, és hozzon olyan döntéseket, amelyek fölszámolják „azt a káoszt, amelybe a szocialista kormány vezette az egészségügyet". 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már régóta ingyen ügyelnek

Három hónapja nem kapnak fizetést a szegedi központi ügyeletet ellátó háziorvosok, valamint… Tovább olvasom