Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Vasúti pénztár: Szegeden öt helyen

Személyesen kell átvenni 24 órával az intercity indulása előtt a telefonon megrendelt jegyeket. Érdemes tehát inkább személyesen jegyet venni. Szegeden öt pénztár árul vonatjegyet.
December óta az intercity vonatokra telefonon megrendelt jegyet nem lehet indulás előtt átvenni. A MÁV szerint sokan foglaltak helyjegyet, de aztán nem vették azt át. Mivel már nem tudták a szabad helyjegyeket indulás előtt eladni, sok vonaton üres helyek maradtak, miközben más utasok nem jutottak helyjegyhez.

A telefonon megrendelt helyjegyet most 24 órával a vonat indulása előtt személyesen át kell venni – panaszolta a kényelmetlenséget több olvasónk. Érdemes tehát eleve személyesen elmenni a pénztárhoz.

Szegeden öt helyen árulnak vonatjegyet – közölte az állami vasúttársaság kommunikációs igazgatósága. A nagyállomáson kívül Újszegeden és Rókuson is tudnak helyet foglalni az intercityre, bár nincs számítógépes kapcsolatuk a helyjegyközponttal – telefonon egyeztetnek. Sokan az Anna-kúti jegyirodát választják, amely a vasút-igazgatóság palotájában működik.

Népszerű az egyetemi menetjegypénztár is. A TIK-ben 2005 októberében nyílt pénztárnál decemberben már 4548 menetjegyet váltottak, naponta majd kétszáz jegyet adnak el. A MÁV az országban egyébként elsőként Szegeden és Debrecenben nyitott egyetemi vasúti menetjegypénztárt, természetesen nem csupán egyetemistáknak. Az Ady téri tanulmányi és információs központ recepciójánál működő menetjegypénztár munkanapokon fél tíztől délután ötig tart nyitva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyban világhírűek

Tamás Gábor neurobiológus szegedi kutatócsoportjának szenzációs eredményét közölte a világ egyik… Tovább olvasom