Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Vedlenek a szegedi utcanévtáblák

Római körút helyett „Kapisztai", Mátyás tér helyett „Temesváry" – olvashatjuk némelyik szegedi utcanévtáblán. A nem szakszerűen kezelt táblákról az idő vasfoga lepattogtatta a mázt, és előtűntek a korábban ráfestett nevek.
– Olyan zománcfestékkel fedett utcanévtáblákat rakunk ki, amelyek a lehető legtartósabbak – mondta Serege János a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. városüzemeltetési részlegének vezetője. Évtizedek óta a bonyhádi zománcipari céggel készíttetik el a táblákat Szegeden. Azonban a városban néhány helyen – mint a Római körút és a Mátyás tér – észlelhető, hogy leperegnek az új elnevezések és a régiek tűnnek fel helyettük.

– Az ilyen jellegű kopások általában a kapkodásnak köszönhetők – Serege János szerint. Korábban, a nagy átnevezési hullámokban előfordult, hogy nem várták meg a teljes cserét, hanem festő-mázoló vállalkozókkal iratozták át a táblákat. Valószínűleg nem megfelelő
Árak

A bonyhádi zománcipari cégnél egy darab információs tábla elkészítése nettó 2720 forintba kerül. Ezt Szegeden darabonkénti nettó 700-800 forintért egy helyi szolgáltató cég szereli fel.


anyagokat alkalmaztak. Ennek köszönhető, hogy „vedlenek", és megjelennek a régi feliratok. Ha a kht. lakossági bejelentést kap rossz tábláról, akkor lehetőség szerint gyorsan javítja a hibát.

– Ütemtervünkben a város területén lévő összes utcatábla felülvizsgálata szerepel. A közelmúltban Tápé, Rókus és a belváros egy részén dolgoztak a munkatársaim. Eközben az új városrészekben is van dolgunk, hamarosan a Vadaspark lakóparkban helyezünk ki 40-50 táblát – tájékoztatott a részlegvezető.

A kht.-nak két évvel ezelőttig, Baktó utcanevesítéséig évente csupán 800 ezer forint állt rendelkezésére az ilyen típusú munkálatokra. Azóta viszont az önkormányzat már 3 millió forintot biztosít ezekre a feladatokra.

Végső István

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh és Lázár nem beszélt

A Csongrád megyei országgyűlési képviselők közül Balogh László (független) és Lázár János (Fidesz)… Tovább olvasom