Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Vége a tumultusnak

Az elmúlt hetekben tumultus alakult ki a szegedi gyermekklinika radiológiai osztályán miután megszüntették az ifjúsági rendelőben a röntgent. Ezentúl az újszegedi klinikai részleg is fogadja a háziorvosok által beutalt gyerekeket, az előjegyzés megszűnt.
Miután megszűnt Szegeden az ifjúsági rendelőben a röntgen, nagy teher hárult a gyermekklinikára. A harmincnégy szegedi házi gyermekorvos, valamint a környező települések orvosai csak a klinikára küldhették a betegeket. A gyermekklinika radiológiai részlege viszont túlterhelt.
R
ósa Ágnes megyei szakfőorvos azt mondta: a szülők panaszkodtak, mert a házi gyermekorvosok által röntgenre küldött gyerekek jó része előjegyzési listára került.

Thurzó László, az egyetem orvoscentrumának elnökhelyettese megnyugtató intézkedésről tájékoztatott: a gyermekorvosok által röntgenre küldött gyerekek ezentúl a klinika mindkét részlegébe, tehát az újszegedibe is mehetnek.

A Boldogasszony sugárúti ifjúsági rendelőben egyelőre megmarad a gyermekfogászathoz tartozó röntgenfelvétel készítés, mert ez más, mint a szájsebészeti klinikán van – tudtuk meg a centrum elnökhelyettesétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin gyorsan motorra pattant

Tavaly betegsége miatt nem tudott részt venni Valentin a babafotózáson, idén viszont már nem maradt… Tovább olvasom