Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Véget ér a visszaszámlálás

A Délmagyarország és a Délvilág 2004. február 5-én indította el jelképes sztrádaóráját a napilapok első oldalán a 694-es számmal, azt követően, hogy kormányhatározat született az M5-ös építésének folytatásáról. Medgyessy Péter volt miniszterelnök kijelentette: az autópálya 2005 végére eléri a megyeszékhelyet. Elhatároztuk: a miniszterelnöki ígéret teljesítésének határidejére sajátos visszaszámlálással hívjuk fel a figyelmet.
Fotó: Schmidt Andrea

A hatalmas beruházás „társadalmi kontrollja" annak ellenére folytatódott lapjainkban, hogy 2004. március 12-étől matricássá vált az M5-ös, április 6-án ünnepélyesen elhelyezték a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti szakasz alapkövét, májusban elkezdődött az építkezés, s a 2005. december végi befejezés mellett az új kormányfő, Gyurcsány Ferenc is elkötelezte magát.

A sztráda azóta ideért, az ünnepélyes átadásra december 10-én 13 órakor kerül sor az M5-ös szegedi északi csomópontjánál. Ezt követően örömünnep veszi kezdetét a városban: a Klauzál téren felállított színpadon 15.30-tól az Útközband zenél, majd a Délmagyarország és a Délvilág szervezésében jelképesen letépjük a december 31-éig még hátralévő napokra utaló hatalmas számokat a mi sztrádaóránkról: az első öt számot – a 21-est és a 14-est, vagyis szimbolikusan egy teljes hetet, a 8-ast, a 7-est és a 6-ost – a Republic koncertje előtt, 16.15-től szakítják le neves szegedi személyiségek. Majd Botka László polgármester és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mond beszédet. Az utolsó öt számot pedig a Republic kétórás koncertje után, 18.45-től tépjük le.

Tegnap már az utolsó simításokat végezték az északi csomópontnál. Fotó: Schmidt Andrea
Szetey András főszerkesztő szólítja majd a színpadra az ismert szegedieket: az ifjúság képviseletében Tóth Ilona tömörkényes diákot, aki az október 23-i ünnepi beszédet tartotta; Oláh Jánost, a Fidesz–MPSZ szegedi elnökét; Újhelyi István MSZP-s országgyűlési képviselőt; Gedeiné Fazekas Zsuzsannát, az M5 Autópálya Alapítvány elhunyt titkárának özvegyét; Ilyés Ferencet, a Pick Szeged válogatott kézilabdását; Dervarics Attila vezető tanácsadót, a szegedi közélet és gazdaság meghatározó személyiségét; Gyimesi Kálmán operaénekest, aki 44 éve lép fel a szegedi színházban; Katona Mártát, a gyermekklinika újszülött intenzív osztályának vezetőjét; Berecz Árpádné nyugdíjas tanárnőt, a négyes ikrek nagymamáját – és Szávay Istvánt, lapjaink szerkesztőjét. Miközben szerkesztőnk az utolsó számot, az 1-est letépi, kikapcsolják a közvilágítást, és 19 órakor elkezdődik a tűzijáték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy cég adott két ajánlatot a tenderen

Négy cég két ajánlatot nyújtott be a szegedi busztenderre, amelynek tegnap járt le a határideje. Tovább olvasom