Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Vegetáriánus vörös pandák a szegedi Vadasparkban

Szeged - Meghitt családi idillnek lehettünk tanúi kedd délután a Szegedi Vadasparkban. Bambu és Castor, a vörös panda pár a múlt héten érkezett új otthonába, messzi tájról, a spanyolországi Valenciából. Az ottani állatkert ugyanis átépítés miatt bezárt.
Meghitt családi idillnek lehettünk tanúi kedd délután a Szegedi Vadasparkban. Bambu és Castor, a vörös panda pár a múlt héten érkezett új otthonába, messzi tájról, a spanyolországi Valenciából. Az ottani állatkert ugyanis átépítés miatt bezárt. Ottjártunkkor Castor, a hím az egyik magas ágon lábát lógatva szundikált. A nap túlnyomó részében nem is tesz mást, hiszen a vörös panda, vagy kis panda éjszakai állat, a nappalt a fákon, jellegzetesen összegömbölyödve, pihenve tölti. Bambu, a pandalány szerencsénkre mégsem ezt tette, éppen a kedvenc eledelét, a bambuszágat majszolgatta. A kis pandák, az óriáspandák távoli rokonai és vegetáriánus ragadozók: növényekkel, gyümölccsel, tojással táplálkoznak. Bambu és Castor naponta egy-egy bambusz ágat rágcsál el, amit helyben termelnek számukra.

– A vörös pandák Ázsiában, a Himalájában őshonosak. Sokukat díszállatnak csempészik Amerikába. Vadásznak is rájuk, hogy prémjükből ruházati cikkeket készítsenek. Ennek következtében megfogyatkozott az állomány. Ezért is fontos, hogy ők most itt lehetnek – mondta Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója. A kis pandák ritkaságnak számítanak, hasonlóakkal az országban egyedül a budapesti állatkertben találkozhatunk. Kedvelt állatkerti állatok, viszonylag egyszerű tartásuk, és szelídségük miatt. Veszély esetén sem védekeznek, szelídek és csendesek maradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi ünnepségek: székház, kenyér és koszorúk

Szeged - Tegnap felavatták a Szegedi Szimfonikus Zenekar új székházát. Ezt követően a Széchenyi… Tovább olvasom