Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Végképp kiürítik a Bárkát

Egyelőre nem újítja fel az IKV Rt. az egykori Bárka étterem épületét, annak ellenére, hogy a volt bérlő teljesen kiüríti a helyiséget. Az egykori bérlőnek közel 9 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, mert az ítélet szerint az önkormányzati cég hibájából kellett bezárni a vendéglőt 2002 végén.
Mindent elvisznek az egykori étteremből. A pultból ennyi maradt. Fotó: Frank Yvette
A régi időkre tegnap, ottjártunkkor már csak egy padlón heverő villa, a szórakozóhely egykori jelképe, egy horgony, valamint egy pincér ottfelejtett inge emlékeztet a Bárkában. A lambériát már lefeszegették a cigarettafüsttől megbarnult falakról, így jól láthatók azok a hengerminták, melyek a 70-es években még divatos festési eljárásnak számítottak. Két munkás az egykori pultot szerelte szét, hogy az alkatrészeket egy MÉH-telepre szállítsák.

A volt bérlő, Marosiné Mucsi Piroska 2002 decemberében azért zárta be az éttermet, mert állítása szerint több hatóság kifogásolta a vendéglátóhely higiénés állapotait. Marosiné beperelte az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Rt.-t (IKV), mert véleménye szerint a bérbeadónak kellett volna a felújítási munkákat elvégezni, az önkormányzati cég viszont ezt elmulasztotta. Óvári Judit, az IKV jogi képviselője szerint a felújítás azért hiúsult meg, mert Marosinén kívül több tulajdonos is van az épületben, akikkel nem sikerült egyeztetni.

A bérlő viszont állította, komoly kár érte azzal, hogy 2002 decembere óta nem működött a szórakozóhely. Egy évvel ezelőtt a bíróság 7 millió 300 ezer forintot ítélt meg Marosinénak, ám az IKV jogi képviselője fellebbezett. A másodfokú ítélet idén januárban kimondta, hogy az IKV-nak a kamatokkal együtt közel 9 millió forint kártérítést kell fizetnie a bérlőnek. A pénzt átutalta a cég Marosinénak, aki visszaadta a bérleti jogot az IKV-nak. A külföldön tartózkodó Marosiné telefonon megkeresésünkre annyit mondott , hogy részéről az ügy lezárult, a helyiséget átadta a tulajdonosnak.

Az egykor szebb napokat megélt hely lehangoló látványa úgy tűnik, egyelőre megmarad, ugyanis a tulajdonos most még nem újítja fel az épületet. Németh István vezérigazgató elmondta: valószínűleg még az idén meghirdetik a bérleti jogát, a felújításról az új bérlővel kell majd tárgyalni.

Szincsok György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós felújítás és fejlesztés Szegeden

Csak jövőre költözik vissza régi-új helyére a szegedi városi televízió, amely százmillió forintból… Tovább olvasom