Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Vegyük elő ismét a nagykabátokat!

Holnap lesz a meteorológiai tavasz első napja, de az időjárás fittyet hány az évszázados tradíciókra. Még egy ideig kénytelenek vagyunk eltűrni a tél támadásait: csak lassan, fokozatosan melegszik majd az idő a héten.
Még egy ideig várat magára a tavasz. A múlt hét elején még kabát nélkül napozó emberekkel volt tele a város, de hét végétől a szegedieknek ismét fel kellett venniük a csizmát és a nagykabátot. Újra támad az igazi tél, az évszakos átlag alatti mínuszokkal, havazással. Bár az árvíz- és belvízhelyzetre az újabb hidegfront kedvező hatással van, a napokban az ország több részén leeső hó egy későbbi gyors olvadás esetén újabb gondokat okozhat.

Bejött a jóslat?

Az időjárás alakulása, úgy tűnik, Dávid Mihály elméletét igazolja. Lapunkban már írtunk a nyíregyházi mérnökről, aki éves meteorológiai előrejelzéseket készít az ország régióira bontva. Az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe vevő jóslat szerint április közepéig még éjszakai fagyokra lehet számítani a Dél-Alföldön, március 1-je és 15-e körül pedig kellemetlenül hűvös lesz az idő.

Az előrejelzések szerint térségünkben a héten ritkán emelkedik 6 fok fölé a nappali hőmérséklet, éjszaka pedig akár –5 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A kellemetlen hideget havazás is súlyosbíthatja. Holnap, a meteorológiai tavasz első napján az OMSZ szegedi központjának előrejelzése szerint 4-5 Celsius-fokig emelkedik majd a nappali hőmérséklet, ami elmarad a sokéves átlagtól. Csütörtöktől viszont lassú, fokozatos enyhülés kezdődik, így a hét végére már elérheti a legmagasabb nappali hőmérséklet az évszaknak megfelelő 10 fok körüli értéket is. Ennek sem örülhetünk sokáig, az előrejelzések azt mutatják, a jövő hét elejétől a szél keseríti majd meg napjainkat a Dél-Alföldön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed az Anna-kúti téglaburkolat

Az Anna-kútnál a díszburkolat, Kecskéstelepen pedig az utcák betonszőnyege süllyed a hatalmas… Tovább olvasom