Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Véha Antal lett a SZÉF főigazgatója

Dr. Véha Antal egyetemi docenst nevezte ki a Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar főigazgatójává a Szegedi Tudományegyetem szenátusa.
A tisztséget egyedüli pályázóként nyerte el – az eddigi főigazgató, Fenyvessy József egy évig tiszteletbeli főigazgatóként tevékenykedik –, a megbízás 2006. július elsejétől hároméves időtartamra szól.
Véha Antal 24 éves oktatói gyakorlattal rendelkezik, 1996 óta a SZÉF vezető oktatója, 2005 óta az Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék (jelenleg Intézet) vezetője. Az élelmiszer-technológus mérnök szak szakfelelőse.

Főigazgatói elképzelései között szerepel a három jelenlegi, Bologna-rendszerű BSc szak (élelmiszermérnök, mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök) mellett egy élelmiszermérnök MSc, valamint egy negyedik BSc szak – informatikus és szakigazgatási agrármérnök – elindítása. Bővíteni szeretné a kar felnőttképzési kínálatát, jelentős részt kíván vállalni a TTK-n indítandó környezetmérnök MSc szak oktatásában és a műszaki kar kialakításában. Elképzelései között szerepel a szaktanácsadási tevékenység és a külföldi tudományos kapcsolatok bővítése, a kar forrásszerzési képességeinek javítása és a szorosabb együttműködés a kisvállalkozásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A körforgalom hangsúlyos üzenő felület

Megszerettük a körforgalmat! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kilencvenes évek óta nő a… Tovább olvasom