Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Vendégeink mondták az új sajtóházról és lapjainkról

"Botka László országgyűlési képviselő, Szeged polgármestere: – Lenyűgöző az új székház! Nagyon tetszik az is, hogy határidőre elkészült. Azt gondolom, a sajtóháznak köszönhetően a városnak ez a része fontos fejlődésen fog átmenni."
Botka László országgyűlési képviselő, Szeged polgármestere: – Lenyűgöző az új székház! Nagyon tetszik az is, hogy határidőre elkészült. Azt gondolom, a sajtóháznak köszönhetően a városnak ez a része fontos fejlődésen fog átmenni. A beruházás amellett, hogy a Délmagyarország számára 21. századi körülményeket teremt, a várost is egy nagyszerű értékkel, egy új, modern irodaépülettel gazdagította. Minden napom azzal kezdődik, hogy elolvasom a Délmagyarországot, amely 96 esztendeje a város tükre, a szegedi társadalmi, kulturális élet és a mindennapok meghatározó intézménye. Azt gondolom, ezt minden szegedi így érzi. Azt tapasztalom, hogy a városból elszármazottak is elsősorban a Délmagyarországból követik figyelemmel a szülővárosukban történteket.

Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója:
– Lehet, hogy egy kicsit korszerűtlen évjárat vagyok, de nekem a Stefánián lévő épület igazi hírlapírói otthonnak tűnt. Olyan helyen van, ahonnan kirajzanak a sajtómunkások, és karnyújtásnyira találják a színházat, a városházát, a város legfontosabb tereit. A fiatal újságíró-nemzedéknek minden bizonnyal az új lesz majd „a" Délmagyar-székház. A szegediek azt mondják, hogy gyütt-mönt, de én gyütt-maradt vagyok, minden idegszálammal szegedi lettem, a sajtószokásaim is „szegedizálódtak". Az első lap, amit kinyitok reggel az irodámban, az a Délmagyar, és csak ezután nyúlok az országos napilapokhoz.

Michael Pelosi, a Daily Mail and General Trust (DMGT) Northcliffe csoportjának ügyvezető igazgatója:
– Az új székház gyönyörű épület, amely felveszi a versenyt bármely más szerkesztőségi épülettel az Egyesült Királyságban. Nagyon fontos, hogy a szerkesztőség és a kiadó munkatársai modern épületben, kényelmes körülmények között dolgozhassanak. Fontos, hogy a Délmagyarország vezető szerepet töltsön be a helyi közösségek életében Szegeden és a megyében. A jövőben szeretnénk tovább fejleszteni a Délmagyarországot, elsősorban az interneten történő publikálásra gondolok. A helyi sajtó nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy az adott város, megye lakosságát tájékoztassa a helyi, belföldi és nemzetközi hírekről egyaránt.

Lázár János országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely polgármestere:
– Minden jó, ami modern. Az új székház pedig modern. Nagyon tetszik. Az elmúlt években korrekt munkakapcsolat alakult ki köztem és a lap vezetése, valamint a vásárhelyi szerkesztőség között, ami a munkám szempontjából elengedhetetlen. Számomra fontos tájékozódási pont a hiteles információkat nyújtó Délvilág, amit minden reggel átolvasok. Az újság abban is nagy szerepet játszik, hogy felveti, milyen problémák foglalkoztatják a választókat. A Délvilág és a Délmagyarország megkerülhetetlen közéleti tényező a megyében. Örülök annak, hogy a tulajdonos értelmét látja, hogy befektessen, mert ez azt mutatja, nem csupán közéleti, de fontos gazdasági tényező, üzleti vállalkozás is a lap a megyében.

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora:
– Fantasztikus az új székház! Minden rendben van az impozáns épülettel, épületben. Az én kapcsolatom harmincéves a Délmagyarországgal. Amikor 1976-ban Szegedre kerültem, a főiskolán a kezembe adták a Délmagyarországot. Azóta rendszeres olvasója vagyok a lapnak, amit minden reggel átböngészek a kávé mellett. Az újság külleme sokat javult az elmúlt években. Könnyen áttekinthető, mértéktartó, ugyanakkor a problémákat hitelesen felvető lapnak tartom a Délmagyarországot. Az egyetem és az újság kapcsolata rendkívül korrekt, ami kölcsönös előnyünkre szolgál. Úgy érzem, kellő tudományos témát adunk a lapnak. Sok barátom a Délmagyarországból értesül az egyetemi eseményekről.

Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke:
– Gyönyörű a Délmagyarország új székháza! Én láttam félkész állapotban is a házat, de már akkor is megmutatkozott, hogy milyen impozáns épület lesz. Remélem, mindenki jól érzi majd magát az új sajtóházban. A Délmagyarország az elsődleges hírforrást jelenti a napi munkámban, hivatásomban. Mindig azzal kezdem a napot, hogy átlapozom, átolvasom az újságot. Nem is megyek el úgy dolgozni, hogy előtte ne böngésztem volna át. Ha csak öt percem van reggel, akkor is átfutom.
Színvonalas, hiteles, kiegyensúlyozott lapnak tartom, amely korrekt módon tájékoztat a helyi eseményekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna-kúti csomópont: átépítés két év múlva

Az Anna-kúti csomópontot csak két év múlva építik át. A képviselő-testület pénteken dönt arról, ki… Tovább olvasom