Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Vendégmunkások a határon

A legtöbb Nyugat-Európában dolgozó, és húsvétra hazautazó vendégmunkás ma érkezik a röszkei, illetve a nagylaki határátkelőhöz. A határőrök felkészültek, de forgalmi dugókra és jelentős várakozási időre nem számítanak.
A röszkei határátkelőre már csütörtöktől érkeznek folyamatosan a Nyugat-Európában dolgozó, és a húsvéti ünnepekre hazautazó vendégmunkások. Nagylakon azonban még tegnap kora délután sem érzékelték az ünnep miatti forgalom növekedését.

Éberhardt Gábor határőr alezredes, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség vezetője elmondta, Röszkén a kilépő forgalom a mai napon lesz a legnagyobb, de torlódásra, jelentős várakozásra nem számítanak, mivel az utasforgalom már csütörtökön elindult. A vendégmunkások így nem egyszerre, hanem szakaszosan érkeznek a határra. Röszkén egyébként teljes létszámban dolgoznak a határőrök az ünnepek alatt. A kilépő oldalon egyszerre öt személyforgalmi sáv üzemel, de ha a helyzet úgy kívánja, további két sáv megnyitásával tudják csökkenteni az esetleges forgalmi dugót. A tiszaszigeti határátkelő nem működik az ünnepek alatt – a Vajdaság felé Tompán és Hercegszántón keresztül mehetnek még az utazók.

– Nyugodt, kiegyensúlyozott forgalomra számítunk különösebb várakozás nélkül a nagylaki határátkelőn – tudtuk meg Kunos Gyulától. Az Orosházi Határőr Igazgatóság sajtóreferense elmondta, mivel Románia január 1-jétől uniós állam, az új, egy megállós rendszer és könnyített ellenőrzés – csak Romániában kell megállniuk az autósoknak – jelentősen meggyorsítja majd a határátlépést. A vendégmunkások a tapasztalatok szerint húsvéthétfő délutánján egyszerre utaznak majd vissza, ezért a szerb és román oldalon ezen a napon akár torlódásra is lehet számítani. Ezért tanácsos a tompai, hercegszántói, valamint a kiszombori és battonyai átkelőkön belépni Magyarországra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavarrták Tamás alkarját

Tegnap már mozgatni is tudta ujjait az a 18 éves hódmezővásárhelyi fiú, akinek egy hete egy fémvágó… Tovább olvasom